Felhívás!

A parajdi sóbánya mindaddig zárva marad, amíg biztonságossá nem teszik a szállítási útvonalat

A parajdi sóbánya mindaddig zárva marad, amíg biztonságossá nem teszik a szállítási útvonalat Románia

A parajdi sóbánya mindaddig zárva marad, amíg nem sikerül biztonságossá tenni a bejárati alagutat – derül ki a létesítmény pénteki Facebook-bejegyzéséből.

“Tisztelt vendégeink, értesítjük Önöket, hogy a parajdi sóbánya látogatása (földalatti turisztikai és kezelőbázis) szünetel, amíg biztonságossá nem teszik a szállítási útvonalat. Köszönjük a megértésüket!” – olvasható a parajdi sóbánya Facebook-oldalán.

A bányát július 23-án kellett kiüríteni, miután jelentős víz- és iszapszivárgást észleltek azon a szakaszon, ahol az autóbuszok szállítják a turistákat. Mintegy ezer személyt menekítettek ki a bányából.

Csütörtökön Sebestyén József, a sóbánya műszaki igazgatója arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy szakértői csoportot várnak a bányába, akik speciális eljárással megpróbálják leállítani a szivárgást. “Próbálunk megoldást találni a helyzetre, de ez meghalad minket, speciális szakértőcsoportra van szükség” – nyilatkozta Sebestyén.

Azt is elmondta, hogy a bejárati csarnokba meglehetősen nagy hozammal folyik be a víz, de nem áll fenn a veszély, hogy a kezelőközpontba vagy a termelési részlegre is beszivárogjon. A vizet kontrolláltan vezetik el, de a helyzet még nem engedi meg a látogatók fogadását. “A turisták és az alkalmazottak biztonsága sokkal fontosabb” – sommázta akkor a műszaki igazgató.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.