Felhívás!

A nyugdíjasok folytatják a tiltakozó akciókat, hogy a kormány elálljon a nyugdíjak befagyasztásától

A nyugdíjasok folytatják a tiltakozó akciókat, hogy a kormány elálljon a nyugdíjak befagyasztásától Románia

A nyugdíjakat képviselő szövetségek a tiltakozás minden jogi formáját be fogják vetni, hogy rávegyék a kormányt, törölje a nyugdíjak 2020-as szinten való befagyasztására vonatkozó döntését.

“A Romániai Nyugdíjasok Országos Szövetsége tiltakozik a kormány azon határozata ellen, amely értelmében 2021-ben nem emelik a nyugdíjakat, és annak eltörlését kéri” – tájékoztatott pénteken kiadott közleményében a szövetség, rámutatva, hogy több más nyugdíjas szervezettel közösen folytatni fogja a tiltakozások sorát, hogy a kormányt erre a lépésre rábírja.

A szövetség képviselői rámutatnak, hogy a nyugdíjasokat érinti a legsúlyosabb formában a szegénység, több mint 30%-uk a szegénységi küszöb alatti jövedelemből él.

“A nyugdíjak befagyasztásáról szóló döntés azt jelenti, hogy a nyugdíjasokat még nagyobb szegénységbe süllyesztik, figyelembe véve, hogy 2021-ban a megélhetési költségek emelkedtek” – állítják a nyugdíjasok képviselői.

Nyomatékosítják ugyanakkor, hogy nem fogadják el azt az érvelést, miszerint nincs pénz a törvény által megszabott nyugdíjemelésre, mivel “nem az anyagi források hiánya, hanem az ország pénzügyeinek hibás kezelése és főként a politikai akarat hiánya” áll a dolgok mögött.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások