Felhívás!

A Nyugati Szövetség mintájára létrejöhet a Székelyföldi Szövetség is

A Nyugati Szövetség mintájára létrejöhet a Székelyföldi Szövetség is Románia

A Nyugati Szövetség mintájára több hasonló szövetség is létrejöhet 2021 után az országban, és ilyen szövetség lehet a „Székelyföldi Szövetség” is, nyilatkozta Tánczos Barna RMDSZ-es szenátor a Digi24 egyik hétfő esti műsorában – számol be a Transindex.

Tánczost a műsorvezetők a kormány által létrehozott új 10 milliárd eurós költségvetéssel működő beruházási alapról is kérdezték, amely eltér az önkormányzatok által eddig megszokott, fejlesztésekre lehívható összegeket nyújtó Helyi Fejlesztések Országos Programjától (PNDL). A szenátor elmondta, hogy még nagyon sok ismeretlen tényező van a kormány által bejelentett új alappal kapcsolatban, vélhetően változások fognak következni a kisebb települések számára lehívható források tekintetében.

Ami a nagyobb városokat illeti, a szenátor szerint az elkövetkező időszakban újabb szövetségek jöhetnek létre, hiszen Corina Creţu európai biztos elmondása szerint 2021-től a megyeközpontok Bukarest helyett közvetlenül Brüsszelhez fordulhatnak majd az EU-s források lehívásáért. Tánczos szerint erre a lehetőségre válaszként jött létre a Nyugati Szövetség is, és feltehetően létre fog jönni “a keleti, és miért ne, a Székelyföldi Szövetség is. Sok szövetséget fogunk létrehozni” – mondta Tánczos.

(Transindex/Digi24)
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások