Hirdetés
Hirdetés

A munkaügyi miniszter szerint lehetséges a tb-járulékok csökkentése

A munkaügyi miniszter szerint lehetséges a tb-járulékok csökkentése Románia

A koalíciónak kell döntenie a társadalombiztosítási járulékok esetleges 5 százalékpontos csökkentéséről – jelentette ki hétfőn a parlamentben a munkaügyi miniszter.

Hirdetés
Hirdetés

Marius Budăit arról kérdezték az újságírók, hogy támogatja-e a tb-járulékok csökkentését. “Ha a koalíció ügy dönt, akkor meghozzuk ezt az intézkedést. Ez politikai döntés, nem egyik vagy másik miniszter hatáskörébe tartozik” – jelentette ki a miniszter.

A tárcavezető emlékeztetett arra, hogy néhány szakszervezet, sőt az egyik munkaadói szövetség is ellenzi a járulékcsökkentést. “A szakszervezeteknek igazuk van abban, hogy növelné a költségvetési deficitet, de az embereknek nem kell pánikolniuk, mert a nyugdíjuk nem csökken” – nyilatkozta Budăi.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Florin Cîţu hétfőn közölte: megpróbálja meggyőzni a koalíciós partnereket a tb-járulék 5 százalékpontos csökkentéséről. A politikus szerint ez az intézkedés “mindenkin segít, és senkit sem diszkriminál”. Közölte azt is: nem ért egyet azokkal az intézkedésekkel, amelyek csak a közalkalmazottaknak kedveznek.

A PNL a múlt héten a tb-járulékok 5 százalékos csökkentésére vonatkozó törvénymódosító tervezetet nyújtott be a parlamentbe.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük