Felhívás!

A miniszterelnök arra kérte a prefektusokat, hogy készítsenek elő beavatkozási intézkedéscsomagot

A miniszterelnök arra kérte a prefektusokat, hogy készítsenek elő beavatkozási intézkedéscsomagot Románia

Nicolae Ciucă miniszterelnök arra kérte a prefektusokat csütörtökön, hogy készítsenek elő egy intézkedéscsomagot a téli ünnepek időszakára, hogy szükség esetén idejekorán tudjanak közbeavatkozni.

Ciucă kijelentette, a hatóságoknak úgy kell felkészülniük a közelgő ünnepekre, hogy amennyiben a helyzet úgy kívánja, azonnal tudják megtenni a szükséges lépéseket. ‘Meggyőződésem, hogy mindannyian tisztában vannak a Covid-19 világjárvány által okozott helyzet összetettségével, amelyet az időjárási viszonyok még tovább fokoznak’ – mondta a prefektusoknak a kormányfő.

Bode a belügyi struktúrák fokozott mozgósítását kérte a téli ünnepek idejére

Lucian Bode belügyminiszter a belügyi struktúrák mozgósítását és felelősségteljes felkészülését kérte csütörtökön a téli ünnepek idejére.

A belügyminiszter Nicolae Ciucă kormányfővel közösen vett részt a prefektusokkal és a központi adminisztráció képviselőivel tartott videokonferencián.

Bode a rendfenntartó erők aktív és látható jelenlétét kérte a karácsonyi és szilveszteri köztéri ünnepségek helyszínein, ugyanakkor a közúti forgalom gördülékenységének biztosítása érdekében a közúti rendőrség fokozott jelenlétét, az úttakarítás folytonosságának biztosítását kérte alárendeltjeitől.

A belügyminiszter figyelmeztette ugyanakkor a tanácskozás résztvevőit, hogy gondot kell fordítani a zsúfoltság megelőzésére a közterületeken, mivel ‘az állampolgárok szokása, hogy a téli ünnepek alatt, és különösen szilveszter éjszakáján nagy csoportokban mulatnak’.

“A szabad véleménynyilvánítással kapcsolatos nyilvános rendezvényeken biztosítani kell, hogy ezek békés és civilizált módon, a hatályos törvényi keretek között történjenek” – tette hozzá Lucian Bode.

A tárcavezető a pirotechnikai eszközök forgalmazásának fokozott ellenőrzésére szólította fel a hatóságokat, és arról is beszámolt, hogy eddig már 44 tonna ilyen eszközt elkoboztak a hatályos törvények áthágása miatt.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.