Felhívás!

A megyei kórház alkalmazottainak közel 40 százalékát immunizálták

A megyei kórház alkalmazottainak közel 40 százalékát immunizálták Románia

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház alkalmazottainak közel 40 százalékát oltották be koronavírus ellen, ugyanakkor az intézményben az év elején megnyitott oltóközpontot várhatóan március végén bezárják – közölte szerdán a kórház vezetősége.

András Nagy Róbert kórházmenedzser elmondása szerint a mintegy ezer alkalmazottból közel négyszázat oltottak be az új koronavírus ellen, ebbe beletartoznak az orvosok, az asszintesek és a kisegítő személyzet tagjai is.

Dr. Roșu Mátyás orvosigazgató közölte, március 9-10-én 160 orvos kapta meg az oltás első adagját, a második dózist március 30-31-én kapják meg, ezt követően – amennyiben nem lesz számottevő igénylés – az oltópontot bezárják.

Elmondták, az orvosi személyzet beoltása “önkéntes pluszmunkát” jelentett az ebben részt vevő kollégáknak, akik nem kaptak ezért külön juttatást.

Kérdésre válaszolva Roșu Mátyás elmondta, nem tartja indokoltnak a központ nyitva tartását az oltáskampány harmadik szakaszára, helyette inkább a családorvosokat kellene jobban bevonni a folyamatba.

“Ez a központ a kórház közepén van, és nem lenne előnyös, hogy naponta több száz személy járjon be ide. (…) Véleményem szerint, járványtani szempontból nem lenne helyes döntés. (…) Van a városban elegendő helyiség, ahol be lehet adni az oltást. (…) A családorvosok beolthatnák saját pácienseiket, akik hozzájuk feliratkoznak. Szerintem ez fog következni” – fejtette ki az orvosigazgató.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások