Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A külügy “határozottan helyteleníti”, hogy Orbán Viktor Nagy-Magyarországot ábrázoló sálat viselt

A külügy “határozottan helyteleníti”, hogy Orbán Viktor Nagy-Magyarországot ábrázoló sálat viselt Románia

A román külügyminisztérium közölte a bukaresti magyar nagykövettel, hogy “határozottan helyteleníti” Orbán Viktor magyar miniszterelnök gesztusát, aki Nagy-Magyarország-térképet ábrázoló sállal jelent meg a magyar és a görög labdarúgó-válogatott mérkőzésén.

A külügyi tárca hétfő esti közleményében rámutatott, a magyar kormányfő magatartása “nyilvánvaló ellentétben áll a nyitottság és a kétoldalú párbeszéd újraindításának légkörével, amely a román külügyminiszternek a magyar hivatali kollégájával, illetve a magyar kormányfővel folytatott budapesti egyeztetéseit jellemezte”.

A külügy hangsúlyozta, “minden revizionista megnyilvánulás elfogadhatatlan”, ellentétes a jelenlegi valósággal, és szembemegy a Románia és Magyarország által a román-magyar jószomszédi viszonyt szentesítő, 1996-ban Temesváron aláírt szerződésben, valamint a két ország közötti stratégiai partnerségről szóló megállapodásban vállalt kötelezettségekkel.

AUR: Orbán Viktor egy újabb szemtelenséget követett el Romániával szemben

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) szerint Orbán Viktor magyar kormányfő “egy újabb szemtelenséget követett el Romániával szemben”, amikor Nagy-Magyarország-térképet ábrázoló sállal jelent meg a magyar és a görög labdarúgó-válogatott mérkőzésén.

“Európa szolgálatos lázadója, Orbán Viktor magyar miniszterelnök újabb szemtelenséget követett el Romániával szemben, amikor a szurkolótábor tagjaként egy olyan sállal mutatkozott, amely Nagy-Magyarország térképét ábrázolta” – olvasható az AUR keddi közleményében.

Az alakulat képviselőinek a meglátásában a két ország határától néhány kilométernyire kitört háború “lángjainak” le kellett volna csillapítaniuk “Vlagyimir Putyin barátjának” bosszúálló indulatait.

“Ha az Ukrajnában a szemünk előtt kibontakozó tragédia politikai és területi reményre ad okot Orbán számára, akkor Budapest egykori reformpárti politikusa átlépte az utolsó vörös határvonalat is, amelyet választási sikere még engedélyezett volna számára” – fogalmaznak az AUR politikusai.

Az ellenzéki párt ugyanakkor elmarasztalja “Románia értelmiségi arisztokráciáját”, amely “alázatos hallgatással fogadja ezt az újabb sértést egy olyan személytől, aki azokról az időkről nosztalgiázik, amikor az erdélyi románokat csak megtűrt nemzetnek tekintették.”

Orbán Viktor: “a foci nem politika, ne lássunk bele olyat, ami nincs”

“A foci nem politika. Ne lássunk bele olyat, ami nincs” – reagált a miniszterelnök azokra a hangokra, amelyek kritizálták a magyar–görög meccsen viselt, történelmi Magyarországot ábrázoló sálját.

forrás: Agerpres

fotó: videókivágás/Orbán Viktor/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. november 22., 11:05
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Ha Nagy-Romania salat viselt volna , ezek akkor is bele kotnenek ,mivel a Viktor magyar. Akkor azt allitanak, hogy Romanianak nincsenek teruleti kovetelesei Ukrajnaval szemben es igy hat megsertette a roman allamot ! Hitvany egy banda ez kerem !

 • User
  Dátum: 2022. november 22., 13:29
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Amikor , egy orszagban mar annyira jol megy minden , hogy unalmukban egy salba kotnek bele. Kulpolitikai tevekenyseguk ezzel ki is merul !!! Ilyenkor hallatjak hangjukat mert maskulonben csak bologatni tudnak , alazattal szolgalva a nyugatot. Pfuj….

   • User
    Dátum: 2022. november 23., 9:35
    ÉRTÉKELÉS: 2

    1.Nem én írtam a hozzászólást ,de úgy tudom ,hogy a ,nyugat’ kifejezést a Lajtán túlra használják általában,vagy a szovjet
    uralom mentes területeket.
    2.Mi köze ahhoz ,hogy milyen eszközön írta amit írt?Nem mindegy?Mit kell mindig kötekednie valakivel?

 • User
  Dátum: 2022. november 22., 15:45
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Jól csináltad. Egy ilyen sálat küldjél nekem is Viktor . Hadd el ,hogy háppogjanak . Hajrá Magyarország ! Hajrá Magyarok ! Ria ,Ria Hungária !

 • User
  Dátum: 2022. november 22., 20:58
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Nagy Románia térképe Beszarábiával,Cadrilaterrel(most Bulgária része)Észak-Bukovinával(hisztériáznak is az ukránok ha megemlíti valaki!) az rendben van?De la Nistru pân-la Tisa…ugye kancsi kalóz basescu?Az nem irredentizmus csak jópofiság.Na ezt kéne Aurescunak beolvasni.

 • User
  Dátum: 2022. november 22., 21:18
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Hámán sehun se szólhat, gondojja bészó Orbánnak, met ezes egyfajta lajiva. Pedig már 160 éves oszszágláauk óta megtuhatták volna, hogy a ienescu is néha Ionesko. Eccerű vegyen kázbe egy ilyen sálat, lehetne sorozatgyártásba venni, nagy piaca lenne.

 • User
  Dátum: 2022. november 23., 9:06
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Sok bangó nacionalista .Itt fognak masirozni 1 hét múlva és ordibálják afară,afară…meg a treceti batalioanele…pedg már itt vannak a katonák. de sok az itóka.

 • User
  Dátum: 2022. november 23., 10:50
  ÉRTÉKELÉS: -4

  Amikor Magyarországot sok tíz millárd euro megvonásával fenyegetik, kinek használ az ilyen provokálás? Orbán tudja, hogy felháborodást kelt, minek műveli a végletekig? 2022- ben vagyunk, jóemberek! Néhány borgőzös “szurkoló” tapsáért az ország jólétét kockáztatni?

 • User
  Dátum: 2022. november 23., 12:02
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Na akkor hajrá,álljon a ‘jó’ oldalra! El lehet menni önkéntesnek vagy zsoldosnak a jó oldalra! Kap pénzt , fegyvert és diszőrséget is ha úgy hozza a helyzet.