Felhívás!

A kormányfő szerint nem nő a nyugdíjkorhatár, csak lehetőség lesz tovább dolgozni

A kormányfő szerint nem nő a nyugdíjkorhatár, csak lehetőség lesz tovább dolgozni Románia

Nem nő a nyugdíjkorhatár, csak lehetőséget teremtenek arra, hogy aki akar, az után is dolgozhasson, hogy eléri a most érvényes nyugdíjkorhatárt – jelentette ki Ludovic Orban miniszterelnök, miután egyeztetett pénteken Klaus Johannis államfővel, és hozzátette: egyelőre arról sem döntöttek, hogy mikor adnak ki erre vonatkozó rendelkezést.

“Ez a téma a kormány azon döntését követően merült fel, hogy nem engedélyezi a nyugdíj és az állami fizetés halmozását. (….) Viszonylag világos elképzelésünk van arról, hogy jó lenne a nyugdíjkorhatár növelése nélkül lehetővé tenni bizonyos területeken – oktatás, kultúra, egészségügy -, ahol az emberek ténylegesen képesek a szakmájuk gyakorlására az után is, hogy elérték nyugdíjkorhatárt, hogy még folytassák tevékenységüket 5-7 évig anélkül, hogy szükséges legyen bármely intézményvezető döntésére, egyszerűen csak az érintett opcióján múljon. Még nem döntöttünk arról, hogy mikor adunk ki rendeletet e tekintetben” – nyilatkozta Orban.

A miniszterelnök hangsúlyozta: nincs szó a nyugdíjkorhatár emeléséről, csak a munkavállaló döntésén múlik, hogy akar-e tovább dolgozni.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.