Felhívás!

A kormányfő elküldte a miniszterekre vonatkozó javaslatait az államfőnek

A kormányfő elküldte a miniszterekre vonatkozó javaslatait az államfőnek Románia

Viorica Dăncilă kormányfő szerda este elküldte a miniszterekre vonatkozó javaslatait Klaus Johannis államfőnek – tájékoztat a kormány közleménye.

A miniszterelnök megküldte ugyanakkor a Tudorel Toader leváltására vonatkozó javaslatát, illetve a Rovana Plumb európai uniós alapokért, és Natalia Intotero külhoni románokért felelős miniszterek lemondását.

A kormányfő Eugen Nicoliceát javasolja az igazságügyi miniszteri, Oana Floreát az európai uniós alapokért felelős, Liviu Tit Brăiloiut pedig a külhoni románokért felelős miniszteri tisztségbe.

L. Orban: Nem megfelelőek a miniszternek javasolt személyek

Nem megfelelőek a miniszternek javasolt személyek – jelenttet ki szerdán Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.

A pártelnök szerint “cseberből vederbe jutottunk”, Nicolicea nevesítését egyenesen “arcátlanságnak” nevezte, akit “nyilvánvaló módon” azzal bíztak meg, hogy kiadja az amnesztiára és közkegyelme vonatkozó rendeletet.

Orbán, aki “bízik az államfőben”, azt nyilatkozta, hogy a legjobb kormányátalakítás az lenne, hogyha “valamennyi műveletlen analfabéta”, aki “a hátsó ajtón” jutott hatalomra lemondana.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.