Felhívás!

A kormányfő az intenzív terápiás ágyak számának növelését kéri

A kormányfő az intenzív terápiás ágyak számának növelését kéri Románia

Léteznek a szükséges erőforrások az intenzív terápiás ágyak számának növelésére – nyilatkozta kedden Florin Cîțu miniszterelnök. A kormányfő hozzátette, az év eleje óta csökkent az ilyen típusú ágyak száma, így jelenleg összesen 1408 hely van az intenzív osztályokon a koronavírusos betegek számára.

“Csökkent az intenzív terápiás ágyak száma az év eleje óta. Világosan megmondtam, hogy nem akarok ilyent látni, azonban egyes kórházigazgatók úgy ítélték meg, hogy csökkenteniük kell az ágyak számát. Ezért úgy döntöttünk, hogy a következő időszakban 1600-ra növeljük az intenzív terápiás ágyak számát. (…) Megvannak a szükséges erőforrások, az egészségügyi minisztérium találjon megoldásokat. (…) Jelenleg 1408 ágy van” – nyilatkozta Cîțu.

A miniszterelnök kijelentette, Romániába a járvány harmadik hullámába lépett, és a gazdaság nyitva tartása “rajtunk múlik”.

“Ha nyitva akarjuk tartani a gazdaságot, csak rajtunk múlik. Nem mindenki értette ezt meg, és ma azt látjuk, hogy a járvány olyan irányba halad, hogy újabb korlátozásokat kell bevezetni. Ezeket be is vezettük már. Nem vagyok a szigorú korlátozások híve. (…) Már a harmadik hullámban vagyunk és felkérek minden orvost, hogy legyenek figyelmesek. Tavaly már átvészeltünk egy sokkal nehezebb időszakot, ezúttal is meg fogjuk állni a helyünket” – fogalmazott.

Florin Cîțu elégedett az oltáskampány eddigi alakulásával, és úgy véli, az ország a tervezettnél hamarabb is elérheti a 10 millió beoltottat.

“Az oltáskampány jól halad. Azon vagyunk, hogy egyetlen dózis se maradjon szabadon. Feldühített, mikor azt láttam, hogy Temesváron még vannak szabad helyek. Ez elfogadhatatlan. A cél továbbra is az, hogy szeptember végéig beoltsunk 10 millió román állampolgárt” – mondta a kormányfő.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások