Felhívás!

A kormány 135 millió lejjel egészíti ki a Roncsautóprogram büdzséjét

A kormány 135 millió lejjel egészíti ki a Roncsautóprogram büdzséjét Románia

A kormány csütörtöki ülésén 135 millió lejjel egészíti ki a Roncsautóprogram büdzséjét, jelentette be Viorica Dăncilă kormányfő.

“A mai (csütörtök – szerk. megj.) ülésen 135 millió lejjel kiegészítjük a Roncsautóprogram pénzalapját. Így további 20 ezer, egyenként 6.500 lej értékű utalványt biztosítunk azok számára, akik kevésbé környezetszennyező gépkocsira cserélnék régi autójukat” – jelentette ki Dăncilă a kormányülés kezdetén.

Hozzátette, ezt a döntést mind a lakosság, mind a gépjárműipar nagyon várta.

Az év első költségvetés-kiigazítása pozitív

Pozitív az idei év első költségvetés-kiigazítása, jelentette ki Viorica Dăncilă.

A miniszterelnök hozzátette, a büdzsé biztosítja a megemelt fizetések és nyugdíjak kifizetését, és a prioritást élvező területeken megkezdett befektetési projektek folytatását.

A pozitív költségvetés-kiigazítást a bruttó hazai termék növekedése teszi lehetővé, valamint az a tény, hogy Romániában 5 százalékos volt a gazdasági növekedés az idei esztendő első negyedévében, ami a harmadik legnagyobb növekedést jelenti az Európai Unióban. Szembetűnő volt a fejlődés az építkezési, a szolgáltatási és a mezőgazdasági szektorban – mondta Dăncilă.

Azt is közölte: a kormány tartja magát a 2,76%-os költségvetési hiánycélhoz, és folytatják a beruházásokat a prioritást élvező területeken: az oktatásban, az egészségügyben, a közúti infrastruktúra, valamint a helyi közösségfejlesztések terén.

Költségvetés-csökkentéseket ott eszközöltek, ahol kis mértékben használták fel a kiutalt összegeket.

Az Országos Településfejlesztési Programra (PNDL) szánt keretet egymilliárd lejjel növelik, ezt a közigazgatási minisztérium rendelkezésére álló további 700 millióval egészítik ki. Jelenleg 12.600 beruházás zajlik helyi közösségekben, ezek 70 százaléka vidéki településeken: csatornázás, vízvezeték lefektetése, útjavítás, óvodák és iskolák, valamint orvosi rendelők létesítése – mondta a kormányfő.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.