Hirdetés
Hirdetés

A járványhelyzet miatt bezárnak a bárok, klubok, játéktermek Hargita megye 13 településén

A járványhelyzet miatt bezárnak a bárok, klubok, játéktermek Hargita megye 13 településén Románia

A Hargita megyei vészhelyzeti bizottság csütörtöki döntése értelmében a járványhelyzet miatt Csíkszeredában és a megye további 12 településén, ahol a megbetegedések száma ezer lakosra vetítve meghaladja az 1,5-öt, két hétre bezárnak a bárok, klubok és más szórakozóhelyek.

Hirdetés
Hirdetés

A bizottság határozata értelmében az intézkedés október 9-e és 23-a között, a következő településeken érvényes: Fenyéd, Karcfalva, Gyergyócsomafalva, Csíkdánfalva, Galócás, Csíkmadaras, Csíkszereda, Csíkszentmihály, Csíkpálfalva, Csíkrákos, Csíkszentmárton, Madéfalva és Szentegyháza.

Bezárják a játéktermeket és a kaszinókat, a lottóirodák és sportfogadó-irodák azonban nyitva maradnak a szükséges egészségügyi óvintézkedések betartása mellett.

A 13 településen minden, 5 évnél idősebb személy számára kötelezővé válik a védőmaszk viselése az oktatási intézmények 50 méteres körzetében szabad téren is.

A bizottság ugyanakkor mindenkinek javasolja az utcán való maszkviselést.

A koncerteket, előadásokat, vásárokat és sportrendezvényeket csak a megfelelő óvintézkedések és a fizikai távolság szigorú betartásával lehet megszervezni, az egyház által szervezett ünnepeken pedig csak a helyi lakosság vehet részt.

A bizottság határozata értelmében ugyanakkor a megye minden településén bevezetik a különböző idősávokat az intézmények nyitására és zárására, és ott, ahol lehetséges, áttérnek a távmunkára. A lakótársulások kötelesek biztosítani a lépcsőházak, liftek fertőtlenítését.

A hatóságok szigorúbban fogják ellenőrizni az óvintézkedések betartását – áll még a határozatban.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük