Felhívás!

A hatóságok szerint megszűnt a mérgezés veszélye Temesváron

A hatóságok szerint megszűnt a mérgezés veszélye Temesváron Románia

A védelmi minisztérium mobil egysége és a kémiai, biológiai, radiológiai és nukleáris (CBRN) klaszter csapatai által csütörtökön végzett mérések megerősítették, hogy a két temesvári tömbházban, ahol Delicia Gastoxin szert használtak kártevőirtásra, megszűnt a mérgezésveszély, így a lakók visszatérhetnek lakásaikba, jelentette be Elena Megherea, a Temes Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szóvivő csütörtök este.

A szóvivő szerint azonban a Mioriţa utca 8-as szám alatt levő tömbházba csak azt követően térhetnek vissza a lakók, hogy az épület tulajdonosa általános takarítást és fertőtlenítést végeztet el egy erre szakosodott, engedéllyel rendelkező céggel.

A sürgősségi helyzeteket kezelő megyei bizottság úgy döntött, hogy a Vaida Voievod utca 1. szám alatti és a Mioriţa utca 4-es szám alatti tömbházba azonnal visszatérhetnek a lakók.

Csütörtök este még 25 gyermeket ápoltak a Louis Ţurcanu sürgősségi gyerekkórházban és hat felnőttet más kórházakban. A beutalt személyek egészségi állapota jó, de orvosi felügyelet alatt állnak.

A védelmi minisztérium mobil egysége segítette a nyomozást a csütörtöki nap folyamán a temesvári kártevőirtás okozta tragédia ügyében, amelyben három személy meghalt és több mint negyvenen kórházba kerültek.

A szakemberek csúcstechnológiájú felszereléssel mérték be a különféle szerves és szervetlen vegyületekből hátramaradt foszfor koncentrációját, és ellenőrizték az eddig elvégzett fertőtlenítési műveleteket.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.