Felhívás!

A futárcégeknek jelenteniük kell az adóhatóságnak azon személyeket, akik utánvétellel fizetnek

A futárcégeknek jelenteniük kell az adóhatóságnak azon személyeket, akik utánvétellel fizetnek Románia

A futárcégeknek jelenteniük kell az Országos Adóhatóságnak (ANAF) azon személyek adatait, akik utánvétellel fizettek az interneten rendelt termékekért – erről döntött szerdai ülésén a kormány.

Dan Cărbunaru kormányszóvivő elmondta, az intézkedést a bruttó minimálbér 200 lejes emelését plusz adóterhek nélkül lehetővé tevő sürgősségi kormányrendeletbe foglalták bele, és a hatékonyabb adóbegyűjtést szolgálja.

“Jelentős gazdasági növekedést könyvelhetett el Románia, adóbehajtás terén azonban nem állunk olyan jól, ennélfogva a kormánynak minden törvényes intézkedést meg kell hoznia annak érdekében, hogy mindenki fizesse be az adóját” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a jogszabály alkalmazási szabályai tisztázni fogják majd az eljárás menetét.

Arra a felvetésre, hogy nem merülhetnek-e fel adatvédelmi aggályok az intézkedéssel kapcsolatban, Cărbunaru leszögezte, a jogszabálytervezetet minden illetékes minisztérium, a törvényhozási tanács és a Személyes Adatok Kezelését Felügyelő Országos Hatóság is jóváhagyta, mielőtt a kormány elé került volna. 

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.