Felhívás!

A fél országban fennakadásokat okozott a rossz idő és a havazás

A fél országban fennakadásokat okozott a rossz idő és a havazás Románia

16 megyében és Bukarestben okozott fennakadásokat a rossz idő és a havazás – tájékoztat az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU).

Gondok voltak Arad, Bihar, Buzău, Krassó-Szörény, Kovászna, Dâmboviţa, Gorj, Hunyad, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Teleorman, Temes és Tulcea megyében és a fővárosban.

Az IGSU adatai szerint a katonai tűzoltók és a helyi hatóságok csapatai negyven elakadt gépkocsit ástak ki a hóból, 150 kidőlt fát és 15 oszlopot távolítottak el az utakról.

Hunyad, Ialomiţa és Teleorman megyében elakadt mentőautók is segítségre szorultak, Prahova megyében egy 46 személyt szállító elakadt autóbuszból kellett biztonságos helyre szállítani az utasokat.

Krassó-Szörény megyében egy vonat utasait autóbusszal szállították a célállomásig, miután a szerelvény a nyílt pályán maradt, mert fák dőltek a sínekre.

Temes megyében áramkiesés volt, amely mintegy 40.000 fogyasztót érintett. Az ISU-nak 94 alkalommal kellett letört ágakat eltávolítania közutakról vagy autókról, ezekben 39 gépkocsi megrongálódott, 32 leszakadt vezeték esetében, öt kidőlt oszlopnál és öt közúti balesetnél léptek közbe.

Az IGSU azt ajánlja a lakosságnak, hogy tájékozódjon az utak és vasutak állapotáról, mielőtt útra indul.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.