Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A DNA kéri Florian Bodog volt egészségügyi miniszter mentelmi jogának megvonását

A DNA kéri Florian Bodog volt egészségügyi miniszter mentelmi jogának megvonását Románia

Florian Bodog volt egészségügyi miniszter mentelmi jogának megszüntetését kéri az Országos Korrupcióellenes Ügyészség.

Hirdetés
Hirdetés

A DNA azzal a kéréssel fordult az ügyvivő legfőbb ügyészhez, hogy az kérje a szenátustól Florian Bodog mentelmi jogának megvonását, ugyanis a volt egészségügyi minisztert korrupcióval gyanúsítják egy tanácsosa alkalmazásával kapcsolatban.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség csütörtökön közölte: ügyészei korrupciós ügyet gyanítanak azzal kapcsolatban, ahogyan a volt miniszter mandátuma idején közbenjárt, hogy személyi tanácsosa 12 hónapon keresztül felvehesse fizetését, noha nem jelent meg a munkahelyén, és nem látta el a munkaszerződésében leszögezett feladatokat.

A gyanú szerint az akkor miniszteri tisztséget betöltő Bodog 2017 februárja és 2018 januárja között tisztában volt azzal, hogy tanácsosa nem jelenik meg a munkahelyen és nem látja el feladatait, mégsem lépett fel ez ellen, sőt, munkatársnője jelenlétét igazolandó aláírta a kollektív jelenléti íveket.

A tanácsosnő így 77.985 lejt kapott fizetésként, megkárosítva ezzel a minisztériumot.

A jelenleg szenátori tisztségben levő Florian Bodog ellen a törvény értelmében akkor kezdődhet meg a bűnvádi eljárás hivatali visszaélés és közokirat-hamisítás miatt, ha a szenátus megvonja tőle mentelmi jogát. A mentelmi jog megvonását a DNA kérésére a legfőbb ügyészség vezetője kell hogy kérelmezze a felsőháztól.

Bodog: mindenki elvégezte a rábízott munkát

Florian Bodog volt egészségügyi miniszter úgy nyilatkozott csütörtökön az Agerpres hírügynökségnek, hogy egyetlen tanácsosa esetében sem történt meg, hogy ne végezte volna el a rábízott feladatot.

Bodog ezzel arra reagált, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) mentelmi jogának megszüntetését kérte, ugyanis a volt egészségügyi minisztert korrupcióval gyanúsítják egy tanácsosa alkalmazásával kapcsolatban.

Florian Bodog kifejtette, a hírről a sajtóból értesült, majd elolvasta a DNA erre vonatkozó közleményét is. ‘Egyetlen, a minisztériumnál alkalmazott tanácsos esetében sem történt meg, hogy ne végezte volna el a miniszter által megszabott munkát. Egyik esetében sem. Mindenki az általam megszabott feladattal foglalkozott. Minden tanácsosom, függetlenül attól, hogy teljes vagy csak részmunkaidőben dolgozott, az én közvetlen irányításom alatt fejtette ki tevékenységét. Én szabtam meg, mit végezzenek, nekem jelentettek, velem beszéltek és engem segítettek miniszteri tevékenységemben’ – mondta Bodog.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük