Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A diszkriminációellenes tanácshoz fordul az ALDE, ha a kormány megnyitja a magánóvodákat

A diszkriminációellenes tanácshoz fordul az ALDE, ha a kormány megnyitja a magánóvodákat Románia

Az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz (CNCD) fordul a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE), ha a kormány – Klaus Iohannis államfő keddi bejelentésének megfelelően – lehetővé teszi június 15-étől a magánóvodák és -bölcsődék megnyitását.

Hirdetés
Hirdetés

Az alakulat szerdai közleményében rámutat, súlyos diszkriminációnak minősülne, ha a gyerekek a család jövedelme függvényében járhatnának vagy sem óvodába, bölcsődébe.

Az ALDE hangsúlyozza, ha az állami óvodák és bölcsődék zárva maradnak június 15-e után, a szerényebb jövedelmű szülők kénytelenek lesznek más, „esetleg kevésbé biztonságos” megoldásokat keresni gyerekeik felügyeletére, vagy adott esetben választaniuk kell majd a munkahelyük és a gyerekfelügyelet között.

A párt ugyanakkor bírálja Iohannis elnököt, amiért ilyen és ehhez hasonló, „a romániai társadalmat megosztó témákat” vet fel.

„Vajon úgy gondolja, hogy a kisjövedelmű polgárok nem az ő és a PNL szavazótáborához tartoznak? Minden nap megbizonyosodhatunk arról, hogy a kormány gondolkodása teljesen nélkülözi a logikát. Az ALDE nem fogja engedni, hogy a Iohannis&Orban-kormány politikájával sértse valamely társadalmi kategória jogait” – fogalmaz közleményében az alakulat.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük