Hirdetés
Hirdetés

A Cîţu-kabinet kormányprogramja csaknem teljesen megegyezik az Orban-kormány programjával

A Cîţu-kabinet kormányprogramja csaknem teljesen megegyezik az Orban-kormány programjával Románia

A Cîţu-kabinet kormányprogramja csaknem teljesen megegyezik a második Orban-kormány programjával, néhány különbség csak a szállítás, az egészségügy, a munka és szociális védelem fejezeteknél lelhető fel.

Hirdetés
Hirdetés

A Cîţu-kabinet programjának szállítás fejezete újdonságként megjelöl néhány konkrét lépést a nemzeti légitársaság (TAROM) és az állami vasúttársaság áruszállító részlegének (CFR Marfă) újraszervezésére.

Az egészségüggyel foglalkozó fejezetet kiegészítették a válságok megelőzésére és kezelésére vonatkozó résszel, a munkaügyi és társadalombiztosítási fejezet a nemek közötti egyenlőséggel és a családon belüli erőszakkal kapcsolatos információs kampányok leírásával bővült.

Florin Cîţu kijelölt miniszterelnök bejelentette, hogy pénteken benyújtják a parlamentbe a kormányprogramot és a kabinet névsorát. Elmondása szerint a kormánynévsor megegyezik a korábbival, azzal a különbséggel, hogy a pénzügyminiszteri tisztséget Lucian Heiuş tölti be. Hozzátette: változott a kormányprogram néhány, közlekedésre és egészségügyre vonatkozó pontja.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. február 29., 14:37
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Ezek is sok pénzért kerülnek oda és h.ne maradjanak veszteségben hamar neki kell fogjanak a lopásnak! Mikor került olyan a polcra aki tudásáért jutott olyan magasra?!😎😎😎