Hirdetés
Hirdetés

A CFR figyelmeztet: “A vasúti kocsik tetején való fotózkodás öl!”

A CFR figyelmeztet: “A vasúti kocsik tetején való fotózkodás öl!” Románia

A Román Vasúttársaság (CFR) figyelmeztető kampányt indított, amely során tudatosítani szeretné a lakosságban, milyen veszélyekkel jár, ha semmibe veszik a vasúti figyelmeztető táblákat. 2014 és 2019 között 15 ember halt meg a szerelvények tetején áramütés miatt, áll a vállalat szerdai sajtóközleményében.

A 15 elhalálozott személy közül 6 nagyon fiatal volt, 30 év alatti. További 41 személy – közülük 25-en szintén 30 év alattiak voltak – sérült meg súlyosan áramütés nyomán a vasúti kocsik tetején.

“FIGYELEM! A vasúti kocsik tetején való fotózkodás az életedbe kerülhet! Tilos és veszélyes a vasúton fotózkodni!” – figyelmeztet a CFR.

Hirdetés
Hirdetés

Az elektromos feszültség a felsővezetékben 27.000 volt, és érintés nélkül is, 1,5 méteres távolságból is halálos áramütést okozhat az általa képzett elektromos mező miatt. A mozdony vagy a vagonok tetejére felmászó ember, aki így a felsővezeték közelébe kerül, villámhárítóként működik, testén átmegy az áram, magyarázzák a CFR képviselői.

A vállalat figyelmeztet: ne érintsük meg a villamos vezetéket, síneket, a vonatokat vagy bármiféle elektromos rendszert, kizárólag a kijelölt helyeken keljünk át a síneken és mindig jól figyeljünk átkeléskor.

“Ne feledjék, a vonatnak mindig elsőbbsége van!” – zárja figyelmeztetését a vasúttársaság.

‼‼‼ Transformă-ţi vacanţa într-o bucurie, nu într-o tragedie!!!

Bucureşti, 24 aprilie 2019‼‼‼ Transformă-ţi vacanţa într-o bucurie, nu într-o tragedie!!!Campanie CFR SA de conştientizare a pericolului existent pe calea ferată, când ignorăm semnele şi indicatoarele de avertizareATENŢIE! ‼‼‼ Selfie-ul pe tren ucide ‼‼‼◙ Este interzis şi periculos să-ţi faci poze pe calea ferată! ‼‼‼ ATENŢIE! TENSIUNEA ÎN LINIA DE CONTACT este de 27.000 V!◙ Cablul sub tensiune creează un câmp electric care poate fi periculos la distanţe mici. Un om care se apropie de cablu, urcându-se pe vagon sau pe locomotivă, devine un fel de paratrăsnet. Adică, fiind neutru din punct de vedere electric, are loc o străpungere a aerului şi o descărcare electrică, formându-se astfel un arc electric. ‼‼‼ ARCUL ELECTRIC se formează la o distanță mai mică de 1.5 metri de linia de contact şi este FATAL‼‼‼‼‼‼ ATENŢIE! ◙ NU atinge cablurile electrice, șinele, trenurile sau orice fel de instalați eelectrică!◙ Evită să traverseziprin locuri nemarcate sau nesemnalizate!◙ Fii foarte atent când traversezi calea ferată – folosește pasarelele, pasajele și trecerile pietonale!◙ Fii mereu atent la tren, la zgomote și vibrații!◙ NU uita că trenul are mereu prioritate!‼‼‼ ATENŢIE!Statistica accidentelor prin electrocutare în perioada 2014-2019 (aprilie):◙ 25 de persoane tinere, cu vârsta mai mica de 30 de ani, rănite prin electrocutare◙ 6 persoane tinere, cu vârsta mai mica de 30 de ani, decedate prin electrocutare◙ 16 persoane adulte, cu vârsta mai mare de 30 de ani, rănite prin electrocutare◙ 9 persoane adulte, cu vârsta mai mare de 30 de ani, decedate prin electrocutareMaterial realizat de CFR Infrastructura, prin Serviciul Comunicare Mass-Media

Publicată de CFR Infrastructura pe Miercuri, 24 aprilie 2019

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük