Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

5000-nél több infrastruktúra projektet érint az árkiigazítási intézkedésről szóló rendelet

5000-nél több infrastruktúra projektet érint az árkiigazítási intézkedésről szóló rendelet Románia

Marcel Boloş európai projektekért felelős miniszter a hétfői kormányülés után kijelentette, hogy több mint 5000 infrastruktúra fejlesztésre kötött szerződést fognak érinteni az ülésen elfogadott, a vissza nem térítendő külső forrásokból finanszírozott projektekre vonatkozó árkiigazítási rendelkezések.

Hirdetés
Hirdetés

A miniszter szerint az árkiigazításra a folyamatban levő szerződések esetében a jelentősen megnőtt árak miatt van szükség, mert „az építőanyagok ára szinte ellenőrizhetetlenül emelkedett” az utóbbi időben.

Boloş rámutatott, közúti infrastruktúrára, víz- és csatornahálózatra, hulladékgazdálkodásra vonatkozó szerződésekről és a Regionális Fejlesztési Programon (POR) keresztül finanszírozott projektekről van szó.

A rendelet elfogadásakor figyelembe vették azokat a kiszámíthatatlan körülményeket, amelyeket a három válság – a koronavírus okozta krízis, az energiaválság és az ukrajnai háború okozta válság – teremtett, mutatott rá a miniszter.

„Be kell avatkoznunk, hogy megmentsük a saját projektjeinket, amelyek már folyamatban vannak. Ez mind Románia, mind az Európai Unió érdeke, mert a közös a cél az, hogy ezek a projektek megvalósuljanak, hiszen Románia infrastruktúrája és az emberek életszínvonala függ tőlük” – magyarázta Marcel Boloş.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük