Felhívás!

400 lélegeztetőgép érkezik az országba a következő két hétben

400 lélegeztetőgép érkezik az országba a következő két hétben Románia

Romániának legkevesebb 2.000 darab lélegeztetőgépre van szüksége, hogy elláthassák a súlyos állapotba kerülő koronavírusos betegeket – nyilatkozta Ludovic Orban miniszterelnök, hozzátéve, hogy a következő két hétben 400 ilyen gépet kapnak a romániai kórházak.

“Legkevesebb 2.000 darab lélegeztetőgépre van szükségünk, ahhoz, hogy bármilyen helyzettel meg tudjunk birkózni. Az elmúlt időszakban rendkívül nehéz volt lélegeztetőgépeket beszerezni a piacról, most azonban biztosítékot kaptunk, hogy 15 napon belül 400 darab ilyen eszköz érkezik meg Romániába” – számolt be a kormányfő.

A 400 darabból 200 az Egyesült Államokból érkezik Klaus Johannis államfő és Donald Trump amerikai elnök megállapodása nyomán, további 200 gépet pedig Dél-Koreából vásárolnak.

Ludovic Orban arról is beszámolt, hogy több projekt is folyamatban van a lélegeztetőgépek romániai gyártására.

“Három projekt fut párhuzamosan. Az egyik az amerikai féllel közösen valósulhat meg, egy gyártó cég egy romániai vállalat rendelkezésére bocsájtotta az általuk gyártott lélegeztetőgép terveit, azzal a feltétellel, hogy a gépek ne kerüljenek eladásra, csupán az egészségügyi rendszer szükségleteit fedezzék” – közölte a miniszterelnök.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.