Felhívás!

30 román kamionos 2,5 millió euró értékben lopott el luxuscikkeket más teherautókról

30 román kamionos 2,5 millió euró értékben lopott el luxuscikkeket más teherautókról Románia

Az európai rendőrök felszámoltak egy romániai teherautó-sofőrökből álló csoportot, amely más teherautókról lopott árut, például alkoholt és elektronikai eszközöket az autópályák pihenőhelyein – közölte pénteken az Europol és az Eurojust.

A 30 román állampolgárból álló csoport ellen kedden indított, határokon átnyúló akciót követően 14 személyt tartóztattak le (12-t Romániában, kettőt Németországban). Kedden 57 razziára került sor, ebből 11 Németországban, 46 pedig Romániában, Dâmbovița megyében. A romániai házkutatások során a rendőrség több mint 100 laptopot talált dobozokban, több mint 100 parfümöt és kozmetikumot eredeti csomagolásban, valamint két teherautót márkás ruhákkal és cipőkkel.

“A csoportot a Románia, Franciaország és Németország közötti főbb útvonalak mentén a teherszállítók számára kialakított autópálya-pihenőhelyeken elkövetett lopásokkal gyanúsítják” – áll az Europol közleményében.

A csoport gyorsan és rendkívül mobilisan tevékenykedett, és főként a luxuscikkeket, például parfümöket, kozmetikumokat, alkoholt és kis elektronikai eszközöket szállító teherautókat vette célba.

Az Europol szerint az ellopott áruk értéke mintegy 2,5 millió euróra becsülhető.

A sofőrök mindannyian a közúti fuvarozásban dolgoztak, amit alibinek használtak rendszeres európai utazásaikhoz – írja az Agerpres.

Miután megérkeztek az előre kiválasztott franciaországi és németországi autópálya-pihenőhelyekre, a sofőrök felnyitották az álló teherautók ponyváit, ellopták az árut, majd visszatértek Romániába.

Az árukat ezután “gyorsan eladták illegális kereskedelmi csatornákon keresztül” – közölte az Eurojust, az igazságügyi együttműködés európai ügynöksége.

A francia bűnüldöző szervek drónjai segítettek a gyanúsítottak felkutatásában, valamint francia és német rendőröket küldtek Romániába a művelet végrehajtására, amelyet a Hágában székelő Europol és Eurojust koordinált.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.