Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

2023 első felére halasztották a helyi roncsautó program első kiírását

2023 első felére halasztották a helyi roncsautó program első kiírását Románia

Módosul a helyi roncsautó program pályázati útmutatója, így csak jövő év első felében hirdetik meg – közölte szerdán a Környezetvédelmi Alap Igazgatósága (AFM).

Tájékoztatásukban az AFM képviselői megjegyzik, egyszerűsíteni akarják a környezetvédelmi alapból finanszírozott projektekhez való hozzáférést egyes programok decentralizálásával. Ezek közé tartozik a helyi roncsautó program is, amelynek módosítani kell a pályázati útmutatóját, így csak 2023 első felében hirdethetik meg. A támogatási kérelmek benyújtásának időszakáról és módjáról az AFM elnöke rendelkezik majd – tették hozzá.

Az AFM augusztus végén még azt közölte, hogy az önkormányzatok szeptember 23-ától hozhatnak létre felhasználói fiókot a helyi roncsautó programra való jelentkezéshez, majd szeptember 30-a és november 25-e között vagy a rendelkezésre álló keret kimerüléséig tölthetik fel a platformra finanszírozási kérelmeiket.

Egy szeptember 22-i bejelentéssel október 14-ére halasztották a felhasználói fiókok létrehozásának időpontját.

A környezetvédelmi minisztérium kommunikációs igazgatója, Mihai Drăgan október elején azt nyilatkozta, hogy október közepén rajtol el a helyi roncsautó program első kiírása, amelynek keretében az autótulajdonosok 3000 lejes utalványban részesülnek minden bezúzott 15 évesnél régebbi gépkocsi után.

forrás: Agerpres

fotó: Gábos Albin

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük