Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

2022-ben ismét kapnak vakációs utalványt a közalkalmazottak

2022-ben ismét kapnak vakációs utalványt a közalkalmazottak Románia

Jövőre ismét kapnak vakációs utalványt a közalkalmazottak, és a magánszektorban is bevezetik az üdülési csekkeket – nyilatkozta a Ciucă-kormány vállalkozásokért és idegenforgalomért felelős minisztere.

Hirdetés
Hirdetés

Daniel Cadariu a szerdai parlamenti szakbizottsági meghallgatása után azt mondta a sajtónak, hogy 2022-ben a közalkalmazottak ismét megkapják az 1450 lej értékű vakációs utalványt. Közlése szerint az üdülési csekkekből a magánszektorban dolgozók is részesülhetnek, és a munkáltatók leírhatják az adójukból az ezzel járó költségeket. „Ha jól működik a gazdaság és a költségvetési bevételek elég magasak lesznek, igyekezni fogunk az állami költségvetésből kompenzálni ezeknek a kiadásoknak a nagy részét, de ez szigorúan a gazdaság teljesítményétől függ” – szögezte le.

Újságírói kérdésre válaszolva Cadariu kifejtette, mivel bizonyos turisztikai ágazatok, például a gyógy- és a falusi turizmus „lemaradt” a többihez képest, vélhetően szorgalmazni fogják, hogy túlnyomórészt ezeknek az idegenforgami létesítményeiben lehessen felhasználni az üdülési csekkeket.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük