Felhívás!

2022-ben ismét kapnak vakációs utalványt a közalkalmazottak

2022-ben ismét kapnak vakációs utalványt a közalkalmazottak Románia

Jövőre ismét kapnak vakációs utalványt a közalkalmazottak, és a magánszektorban is bevezetik az üdülési csekkeket – nyilatkozta a Ciucă-kormány vállalkozásokért és idegenforgalomért felelős minisztere.

Daniel Cadariu a szerdai parlamenti szakbizottsági meghallgatása után azt mondta a sajtónak, hogy 2022-ben a közalkalmazottak ismét megkapják az 1450 lej értékű vakációs utalványt. Közlése szerint az üdülési csekkekből a magánszektorban dolgozók is részesülhetnek, és a munkáltatók leírhatják az adójukból az ezzel járó költségeket. “Ha jól működik a gazdaság és a költségvetési bevételek elég magasak lesznek, igyekezni fogunk az állami költségvetésből kompenzálni ezeknek a kiadásoknak a nagy részét, de ez szigorúan a gazdaság teljesítményétől függ” – szögezte le.

Újságírói kérdésre válaszolva Cadariu kifejtette, mivel bizonyos turisztikai ágazatok, például a gyógy- és a falusi turizmus “lemaradt” a többihez képest, vélhetően szorgalmazni fogják, hogy túlnyomórészt ezeknek az idegenforgami létesítményeiben lehessen felhasználni az üdülési csekkeket.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.