Felhívás!

190 helyszínen zajlik házkutatás egy adócsalással kapcsolatos ügyben

190 helyszínen zajlik házkutatás egy adócsalással kapcsolatos ügyben Románia

A Maros megyei rendőrség gazdasági bűncselekményekben illetékes osztálya 190 helyszínen – 17 megyében és Bukarestben – végez házkutatást csütörtök reggel egy adócsalással, hivatali visszaéléssel és környezetszennyezéssel kapcsolatos ügyben.

Az akció a Maros megyei ügyészség koordinálása alatt zajlik, a fővárosban és Maros, Botoşani, Iaşi, Suceava, Fehér, Arad, Bákó, Bihar, Krassó-Szörény, Kolozs, Konstanca, Dâmboviţa, Dolj, Prahova, Szeben, Teleorman és Vaslui megyében tartanak házkutatásokat jogi és magánszemélyeknél. A gyanú szerint 2018 és 2020 között egy Maros megyei hulladékkezeléssel foglalkozó cég, amely 17 megyében folytatott tevékenységet, hamisította könyvelését, a begyűjtött hulladékokat pedig, hogy a költségeket megtakarítsa, a természetben ürítette ki ahelyett, hogy átadta volna az engedéllyel rendelkező hulladékégető cégeknek – tájékoztatott közleményben a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség szerint az ügyben egészségügyi intézmények és az egészségügyi ágazatban tevékenykedő cégek érintettek, amelyek nyilvántartásait szintén megcsonkították, így a szóban forgó vállalat adócsalást követhetett el.

Az ügyben a sürgősségi állapot idején lefolytatott, egészségügyi fogyóanyagokra kiírt közbeszerzési eljárásokkal kapcsolatos részleteket is vizsgálnak. A becslések szerint az állami büdzsének okozott kár jelenleg 380.000 lejre rúg, derül még ki a közleményből.

A rendőrség szerint öt személyt fognak előállítani.

Az akcióban a Botoşani, Iaşi, Suceava, Fehér, Arad, Bákó, Bihar, Krassó-Szörény, Kolozs, Konstanca, Dâmboviţa, Dolj, Prahova, Szeben, Teleorman és Vaslui megyei rendőrcsapatok is részt vesznek.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások