Hirdetés
Hirdetés

170 kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményt észlelt a rendőrség a hétvégén

170 kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményt észlelt a rendőrség a hétvégén Románia

Péntektől 170 kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményt észlelt a rendőrség országszerte, 960 személyt vizsgáltak át, és 82 gépkocsivezetőnek lett pozitív a drogtesztje – számolt be hétfőn a belügyminisztérium szóvivője.

Hirdetés
Hirdetés

Monica Dajbog elmondta, a hétvégén naponta több mint 24.300 belügyminisztériumi alkalmazott teljesített szolgálatot, közúti ellenőrzéseket végeztek, jelen voltak a fontosabb hegyvidéki kirándulóhelyeken, a tengerparton, a határátkelőknél és más helyszíneken.

Lucian Bode tárcavezető rendelkezésének megfelelően fokozták a kábítószer-kereskedelem és -fogyasztás megelőzésére és visszaszorítására irányuló ellenőrzéseket. Ezen a területen több mint 4800 belügyi alkalmazottat vetettek be naponta. A több mint 1400 helyszínen (nyilvános eseményeken, szórakozóhelyeken, bárokban, klubokban) végzett ellenőrzések nyomán 170 kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményt észleltek. Több mint 960 személyt ellenőriztek a kábítószer-fogyasztást jelző készülékkel, 82 gépkocsivezetőnek pozitív lett a drogtesztje.

A közúti ellenőrzések során 2053 sofőrnek vonták be a jogosítványát tiltott szerek vagy alkohol fogyasztása, gyorshajtás vagy egyéb közlekedési szabálysértés miatt, és elvették 865 jármű forgalmi engedélyét.

Monica Dajbog beszámolt arról is, hogy az elmúlt év azonos időszakához képest mintegy 4 százalékkal kevesebb bűncselekményt észleltek a hétvégén, a katasztrófavédelem munkatársait azonban 22 százalékkal több esethet riasztották.

A rossz idő miatt 13 megye 14 településén vált szükségesség a belügyi alkalmazottak közbelépése, és csaknem 60 figyelmeztető üzenetet küldtek ki a RO-Alert rendszeren – számolt be a szóvivő. 

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük