Felhívás!

17 év és négy hónap börtönbüntetésre ítélték az élettársa 4 éves gyermekét meggyilkoló férfit

17 év és négy hónap börtönbüntetésre ítélték az élettársa 4 éves gyermekét meggyilkoló férfit Románia

17 év és négy hónap börtönbüntetésre ítélte szerdán az aradi törvényszék azt a 23 éves férfit, aki tavaly ősszel megölte élettársa négyéves kislányát, majd felgyújtotta a holttestet egy aradi temető közelében. A férfinak emellett 1 millió euró erkölcsi kártérítést kell fizetnie a gyermek édesanyjának és 500 ezer eurót a vér szerinti apának.

A törvényszék a február 11-én tartott egyetlen tárgyalást követően döntött az ügyben.

A vádlott két ítéletet kapott, egy 16 év és nyolc hónapos börtönbüntetést a gyilkosságért, valamint két év börtönbüntetést holttestgyalázásért. A bíróság a súlyosabb büntetés kiszabása mellett döntött, amelyhez a második büntetés egyharmadát adta hozzá, így 17 év és négy hónap szabadságvesztésre ítélték.

A bíróság ugyanakkor helyt adott a meggyilkolt kislány, Antonia szülei által indított polgári peres eljárásnak. Az alperesnek 1 millió euró kártérítést kell fizetnie az áldozat édesanyjának és 500.000 eurót a vér szerinti apának. A pénzt lejben kell kifizetni ki az aktuális árfolyamon, és az alperes összes ingó és ingatlan vagyonát lefoglalták.

Az ítélet nem jogerős, 10 napon belül megtámadható a temesvári táblabíróságon.

A február 11-én lezajlott tárgyaláson a férfi elismerte, hogy megütötte a kislányt, és ezzel a halálát okozta, de kérte a bűncselekmény jogi besorolásának megváltoztatását gyilkosságról halált okozó testi sértésre, amit a bíróság elutasított.

A gyermek részben megégett holttesttét október 31-én találta meg egy aradi temető közelében egy kutyát sétáltató férfi, aki értesítette a hatóságokat. A kislányt a robotképe alapján sikerült azonosítani. Ezután vették őrizetbe a hatóságok az anyja élettársát.

A 23 éves férfi beismerte tettét. Kihallgatásakor elmondta, a falhoz ütötte a kislány fejét, miután a gyermek felbosszantotta, mert nem hagyta nyugton, játszani akart. Amikor észrevette, hogy a kislánynak nincs pulzusa, megijedt, és meg akart szabadulni a holttesttől, amit egy bőröndbe csomagolt. Taxival elvitette magát a Buzsák negyed közelében lévő temetőhöz, és egy bozótos helyen felgyújtotta.

Az ügyészek megállapították, hogy tettének elkövetésekor a férfi kábítószer hatása alatt volt. Drogok hatása alatt volt akkor is, amikor gyilkosság gyanújával őrizetbe vették. A kislány testén nem találtak szexuális bántalmazásra utaló nyomokat.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.