Felhívás!

1500 lejes szállítási támogatásban részesülnek a súlyos fogyatékossággal élők

1500 lejes szállítási támogatásban részesülnek a súlyos fogyatékossággal élők Románia

A fogyatékossággal élő személyek munkahelyi védelmét és az intézmények akadálymentesítését szorgalmazó törvénytervezetet fogadott el szerdán a képviselőház döntéshozó testületként – tájékoztat közleményében az RMDSZ.

A szövetség munkaügyekért felelős szakembere, a jogszabály társkezdeményezője, Csép Éva Andrea a törvény plénumbeli vitáján elmondta: a jogszabály pontosan meghatározza a védett műhelyek fogalmát. “Ennek értelmében ezentúl védett műhelynek minősülnek a fogyatékos emberek által létrehozott egyéni és családi vállalkozások, valamint a magánvállalkozók (PFA) is” – idézi a képviselőt az RMDSZ közleménye.

Csép Andrea hozzátette, a tervezet emellett szigorít a szankciókon azon intézmények esetében, amelyek még nem biztosítják az akadálymentes közlekedést.

Ugyanakkor 1500 lejes támogatást ír elő a fogyatékossággal élőknek, illetve 750 lejest támogatást a mérsékelt fogyatékossággal élőknek, amennyiben saját igényeiknek megfelelően átalakított autóval közlekednek, és nem élnek a törvény által biztosított ingyenes utazási lehetőséggel.

A törvény az államelnöki kihirdetést és a Hivatalos Közlönyben való megjelenést követően lép érvénybe.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.