Hirdetés
Hirdetés

1305 lejre bírságoltak egy sofőrt, mert kidobta a cigarettacsikket az ablakon

1305 lejre bírságoltak egy sofőrt, mert kidobta a cigarettacsikket az ablakon Románia

Egy sofőr meglepetten vette tudomásul, hogy 1305 lejre bírságolták meg, mert kidobott egy cigarettacsikket az autó ablakán. “Ön komolyan beszél?” – kérdezte az intézkedő rendőrtől. A sofőr és a rendőr közti párbeszédet a belügyminisztérium Facebook-oldalán tették közzé.

Hirdetés
Hirdetés

„- Jó estét! Kérem mutassa be a dokumentumokat ellenőrzés céljából.
– Jó estét, 15 perce parkolok itt, nem szegtem meg semmilyen közlekedési szabályt. Miért kéri a papírokat?
– Mert hiányzik valami az autójából.
– Az autó 2019-es gyártású, hölgyem. Mindennel fel van szerelve. Mi hiányozna róla?
– Az autóból hiányzik, nem az autóról.
– És mi a különbség?
– A különbség a cigarettacsikk, amit a földre dobott. Az autóban levő hamuzóban lenne a helyen, nem az aszfalton.
– Hát, nincs hamuzóm.
– Látja, mégsincs mindennel felszerelve. Belerakhatott volna egy hamuzót is, ha tudja, hogy cigarettázik az autóban. 1305 lejbe kerül.
– Ennyibe kerül egy hamuzó?
– Nem, uram. A büntetés kerül ennyibe. A törvény értelmében a közutakon tilos kidobni a járműből különböző tárgyakat és anyagokat. A szankció 9-től 20 pontig terjed.
– Ön komolyan beszél?
– Látva a földre dobott cigarettát, azt kell mondanom, hogy nagyon komolyan beszélek” – zárul a belügyminisztérium által közzétett párbeszéd.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. október 27., 15:36
  ÉRTÉKELÉS: 14

  A szabály az szabály!Igen egy ccikk miatt is lehet tűz….elfujja a szél egy szárazfüves helyre és sok minden leéghet…hány ilyen eset történt már ,hogy vonatból vagy autóból kidobták a parázsló csikket aztán kigyúlladt a búzás vagy kukoricás.

 • User
  Dátum: 2020. október 28., 11:54
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Nagyon helyes!!!!De alkalmazni kellene azoknal is akik pl.ures flakont,szemetet vagy barmit kidobnak az ablakon.A lebomlo anyag meg talan elfogadhato,banan hej vagy alma csutka de az sem tul esztetikus.

 • User
  Dátum: 2020. október 28., 13:59
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Tudtommal a cigarettacsik több mint tízév alatt bomlik le teljesen…a műanyg palackok kb.500! év ,az üveg 1-2 MILLIÓ ! év,a műanyag szatyrok 200-1000 év alatt.

 • User
  Dátum: 2020. október 30., 13:37
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Nagyon helyes, mindenkire érvényes kellene legyen,ám nincs szervezett felügyelet, kikopott rágótól kezdve mindennemű szennyezést szemetelést, falun,városon és a környezetben, egy két kemény büntetés hírére biztosan jelentősen csökkenne minden nemű szennyezés,szemetelés, megelégedéssel vennem tudomásul a hírek özönét, mert sokan tesznek a tiszta környezet ellen,bárhová nézel mindenütt a nagyfokú szennyezését szemetelést lehet látni !!!!!!

 • User
  Dátum: 2020. október 31., 21:29
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Romániát úgy ahogy van mindenestől kelett volna kidobni az ablakon anno. Ez egy mesterkélt milicistafogás, hogy lássa a bamba nép mennyire ügyesek a rendörök még a csikké is megbüntetnek. Egyébként meg egy ingyenélő banda, de azt nem reklámozzák.