Felhívás!

116 projektet finanszíroz a kormány a beruházási és fejlesztési alapból

116 projektet finanszíroz a kormány a beruházási és fejlesztési alapból Románia

Mintegy kétmilliárd lej értékben jóváhagyták kedden az első 116 projekt finanszírozását a beruházási és fejlesztési alapból, a munkálatok októberben kezdődnek el – jelentette be kedden Viorica Dăncilă miniszterelnök.

“Ahogyan azt vállaltuk, továbbra is támogatjuk a helyi közösségek beruházásait. Ma jóváhagytuk az első 116 projekt finanszrozását a beruházási és fejlesztési alapból. Ide tartoznak infrastrukturális munkálatok, helyi utak, utcák, iskolák és óvodák, kórházak korszerűsítése és rehabilitációja, valamint földgáz- vagy csatornázási ellátó- és elosztóhálózatok kiépítése. Minden jóváhagyott projekt teljes dokumentációval rendelkezik. A következő időszakban aláírják a finanszírozási szerződéseket, hogy októbertől elkezdődhessen a kivitelezés” – mondta Viorica Dăncilă a keddi a kormányülés elején.

A miniszterelnök szerint a 116 beruházási projekt teljes értéke körülbelül 2 milliárd lej, de a program folytatódik, hisz idénre tízmilliárd lejt különítettek el erre a célra.

164 millió lejjel segítik a természeti csapások által megrongált infrastruktúra újjáépítését

164 millió lejjel segíti a kormány az önkormányzatokat, hogy újjáépítsék a természeti csapások által megrongált infrastruktúrát.

A kormánysegélyben összesen 27 megye érintett önkormányzatai részesülnek, és leginkább az árvízvédelmi rendszer újjáépítésére, a megrongált megyei és községi utak, hidak és pallók felújítására szolgál.

A miniszterelnök szerint a támogatásokat a helyi tanácsok, a megyei katasztrófavédelmi felügyelőségek (ISU), valamint a prefektúrák által elvégzett felmérések és igénylések alapján utalják ki.

37 millió lejjel segítik a méhészeket

37 millió lejjel segíti a kormány azokat a méhészeket is, akiknek tevékenységét kedvezőtlenül befolyásolta az idén március és május közötti időjárás.

A kormányfő szerint a méhészek október végéig fordulhatnak kártérítési igénnyel a mezőgazdasági minisztériumhoz.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.