Felhívás!

108 óra alatt sikerült teljesen eloltani a gyulafehérvári fűszergyárban kiütött tüzet

108 óra alatt sikerült teljesen eloltani a gyulafehérvári fűszergyárban kiütött tüzet Románia

108 óra folyamatos munkával sikerült eloltaniuk a tűzoltóknak a gyulafehérvári fűszergyárban múlt szombaton kiütött tüzet – közölte Ovidiu Costea őrnagy, a Fehér Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség parancsnokhelyettese.

Az akcióban 26 tiszt és 142 altiszt vett részt, és bevetettek 38 tűzoltókocsit és négy szivattyút.

A tűzben porrá égett az üzem 10.000 négyzetméteres gyártó és raktározó csarnoka.

A gyárban 213 füstérzékelő volt felszerelve, ám ezek csak azután jelezték a katasztrófát, hogy a lángokat már észrevették kívülről. Ebből azt a következtetést vonták le, hogy a tűz – szokatlan módon – a terem mennyezete fölött keletkezett.

“A helyszínen készített fotók tanúsága szerint, a tűz fentről lefele terjedt. Ezzel magyarázható, hogy későre jöttek működésbe a füstérzékelők. Általában a tűz lentről felfele terjed. Ez egy rendkívül ritka eset” – magyarázta Adrian Guia ezredes, az ISU parancsnoka.

A tűz okát egyelőre vizsgálják. Nehezíti a munkát, hogy jóllehet minden teremben volt videokamera, a felvételeket rögzítő szerver tönkrement.

Guia megerősítette: a 2011-ben indult gyárnak volt tűzvédelmi engedélye, az ISU legutóbb ősszel tartott ellenőrzést és ‘nem talált nagyobb hiányosságokat’.

A kiérkező tűzoltók első dolga volt, hogy elvigyék a rakodórámpákon álló tíz kamiont, amelyek szintén lángra kaphattak volna.

“Már ezzel is megóvtunk mintegy 650.000 lej értéket, majd további javakat mentettünk ki 1.450.000 lej értékben. Sajnos, a keletkezett kár így is meghaladja a 37 millió lejt2 – mondta Guia.

Az oltási munkálatok költségeit egyelőre nem számították ki, ez része lesz az ISU vonatkozó jelentésének.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.