Felhívás!

100 új tűzoltóegységet terveznek létesíteni a reakcióidő csökkentése érdekében

100 új tűzoltóegységet terveznek létesíteni a reakcióidő csökkentése érdekében Románia

Száz új tűzoltóegységet tervez létesíteni a belügyminisztérium és a katasztrófavédelmi főfelügyelőség – jelentette be szerdán Raed Arafat belügyi államtitkár, a katasztrófavédelmi főosztály vezetője.

Arafat elmondta, főleg vidéki településeken szándékoznak tűzoltóegységeket létrehozni, ennek költségeit uniós alapokból szeretnék fedezni.

A fejlesztés azért sürgető, mert az elavult autópark és a nem megfelelő számú tűzoltóság miatt túl nagy a reakcióidő. Az államtitkár tájékoztatása szerint a román katasztrófavédelem rendelkezésére álló régi, kilenctonnás tűzoltóautók sebessége 30 km/óra. A reakcióidő csökkentése érdekében tehát egyrészt az autópark felújítására, másrészt sűrűbben telepített tűzoltóegységekre van szükség – magyarázta Arafat.

Arról is beszámolt, hogy a belügyminisztérium már megkezdte 476 új tűzoltókocsi beszerzését. Ebből kétszáz kocsi kapacitása 10.000 liter, 276 kocsi kapacitása pedig 4000 liter víz.

Az első tízezer literes tűzoltókocsik már meg is érkeztek Romániába, a négyezer literesek év végére várhatók – mondta még a katasztrófavédelem vezetője.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.