Felhívás!

Skandináv stílus és a kanapék

Skandináv stílus és a kanapék Reklám

Mostanában nagyon trendinek számít a skandináv stílus. A természetesség, a letisztult formák, a minimalizmus és a fantáziadús formatervezés elvarázsolja az embereket. Ráadásul e stílus lakásai minden erejükkel kapaszkodnak a fénybe. Talán ebben rejlik népszerűségük titka. 

Nézzük, milyen kanapét vásároljunk, ha északi stílusú otthont szeretnénk berendezni!

Melyek a stílus legfontosabb ismérvei?

A skandináv lakberendezési stílus alapját a világos színek és a természetes anyagok képezik. Sok fát használ ez a stílus, illetve általában vagy fehér színűek maradnak a falak, vagy geometrikus mintás, esetleg virágmintás, minimál tapéta borít egy-egy főfalat.

A skandináv stílus eklektikus, ami azt jelenti, hogy modern hangulatú bútorokkal is berendezhetünk egy skandináv otthont. Viszont a vidéki hangulatot, tompa, antik stílusú fabútorok formájában megjelenítő stílus ugyanúgy illik a skandináv trendhez, mint a természetközeli, organikus design. Ez utóbbi a stílusirányzat hátterében álló eredeti formatervezési elv, mely, mint láthatjuk, nem kizárólagos.

Az organikus designt a természet ihlette, de az ergonomikus kialakítás is erőteljesen kihat a bútorok formatervezésére.

Hogyan válasszunk kanapét skandináv otthonba?

Az eredeti skandináv kanapé tehát az organikus designt képviseli. Falábai vannak, légies, mégis természetes és egyszerű megjelenésű. Ezek a legtipikusabb asszociációk a skandináv bútorokra, és ma tulajdonképpen az ilyen kanapék jelentik a formatervezésükben is skandináv kanapét. 

Ahogy körülnézünk a bútoráruházak kínálatában, rájövünk, hogy ezek az ülőgarnitúrák sokszor színesek. Ez azért van, mert az északi stílus fehérsége, valamint világos fából készült bútorai mellett a színes textileket és huzatokat, kárpitokat szereti. Így csempésznek egy kis játékosságot az otthonokba.

A kanapé kiválasztása előtt érdemes eldönteni, hogy formatervezés szempontjából milyen irányzatot szeretnénk követni az otthonunkban. Választhatunk modern, szögletes ülőgarnitúrát. A lényeg a harmónia és az északi stílusra jellemző színvilág, melynek része lehet a kanapé, de az akár élénk kiegészítő színt is képviselheti.

A kényelem és formatervezés szempontjából is széles választékkal bíró MyBútor minőségi kanapéi között több olyan darabot is találni, amely tökéletesen illik egy skandináv ihletettségű, bájos, meleg otthonba.

A skandináv stílus legújabb irányzata

Az egyik legnagyobb trend napjainkban a skandináv stílus folkba vagy countryba hajló irányzata. Sok ilyen enteriőrt látni mostanság a képmegosztó oldalakon és a lakberendezési magazinokban. Minden fehér vagy világos színű, és a már említett színes, tarka anyagok nem jelennek meg. Helyette a fa és a bambusz természetes nyersessége, a gyapjú kényelme és a natúr, semleges színek és anyagok jellemzik ezt az irányzatot.

Amennyiben így szeretnénk berendezni a nappalinkat, érdemes halványszürke, fehér vagy ekrü színű kanapét választani. Az organikus formatervezés ebben az esetben mindenképpen erősíti a hatást. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.