Felhívás!

Polikarbonát kupakok: Miért van szükség rájuk?

Polikarbonát kupakok: Miért van szükség rájuk? Reklám

A polikarbonát lapok rögzítése nagyon egyszerű, mégis, a mai napig sok helyen látni rossz példákat. A falécekkel, plexidarabokkal vagy szögvasakkal leszorított lapok sajnos nem feltétlenül állja ki az idő próbáját. A helyes profilokkal rögzített, polikarbonát kupakokkal ellátott, jól elhelyezett lapok azonban sok év elteltével is jól mutatnak.

A polikarbonát rögzítésének legnagyobb hibái

A polikarbonát lapok rögzítésének első számú szabálya: a légkamra járatainak vége nézzen a föld felé, amennyire csak lehet. Ha így, hosszirányban helyezzük el a lapokat, a víz és páralecsapódás távozni tud a rendszerből. A polikarbonát lapok elhelyezése sajnos ilyen szempontból nem esztétikai kérdés. 

A lapok tetejét vízzáró, az alsó részét vízáteresztő végzáró profillal kell ellátni. Ezzel tovább tökéletesíthetjük a tető, fal, építészeti elem időjárásállóságát. 

Ha már időjárás: a polikarbonát viszonylag érzékeny a hőtágulásra, ezért fontos, hogy erre kiképzett, speciális profillal illesszük össze a lemezeket. Ezekben marad elég hely arra, hogy a lemezek táguljanak, de a víz hűvös időben se jusson be a rendszerbe. Ha ezek az apró, de hasznos kiegészítők nem megfelelően kerülnek felszerelésre, az rengeteg problémát okoz. 

Mire való a polikarbonát kupak?

A polikarbonát lemezeket minimum 50 cm-enként, a profilnál le kell szorítani, ehhez szükség van a Polikarbonátfutár.hu-nál kapható polikarbonát kupakra. Ez a csavarok menti vízszigetelést teszi lehetővé. Puhán, rugalmasan, szárazon rögzíti a lemezt, megelőzi az elnyíródást. 

A polikarbonát kupak használatával tovább lehet csökkenteni a víz rendszerbe jutását, stabilizálja a szerkezetet, megelőzi a meghibásodást. Ezzel sokat lehet növelni a polikarbonátból készült fedés, előtető, melegház élettartamán. 

Hogyan kell polikarbonátot vásárolni?

A polikarbonát lemezekkel könnyen lehet dolgozni – alig nehezebbek, mint egy építőjáték. Ha kiszámoltuk, mennyi lapra lenne szükség az adott terület szigeteléséhez, elég csupán 1-2 táblával többet rendelni, mint amennyire szükség van. A lapok méretre vágásánál előfordulhatnak sérülések, bár legtöbbször ez nagyon ritka. 

Polikarbonát lapot, polikarbonát kupakot, vízzáró profilt és minden más kiegészítőt is rendelni lehet az internetről is. A Polikarbonátfutár.hu-n 250.000 Ft-os vásárlás felett akár ingyenes szállítással is megkaphatjuk a kiválasztott elemeket. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.