Felhívás!

Ne halogassuk tovább az őszi lomtalanítást!

Ne halogassuk tovább az őszi lomtalanítást! Reklám

Az ősz és a tavasz nem csak a természetben jelenti a változás időszakát, hanem az életünkben is. A nyaralás emléke már messze szállt, a karácsonyi készülődésig viszont szerencsére van még pár hét – miért nem töltjük ezt a köztes időt valami hasznossal, például egy jó kis őszi lomtalanítással? Itt az ideje végre leszedni a szekrény tetején porosodó dobozokat, beletúrni a fiókok mélyére, és kíméletlenül megszabadulni a felesleges kacatoktól! 

A hálószoba “tehermentesítése”

A hálószoba tipikusan az a hely, ahol rengeteg lomot felhalmozunk, hiszen szinte csak aludni járunk a helyiségbe, és a vendégek sem gyakran néznek be ide. Az ágyneműtartót pedig az eredeti funkciójával ellentétben sokan inkább lomtárnak használják. Hisz mégis ki látja, miket rejtegetünk az ágy alatt? De gondoljunk csak bele: vajon mennyire észszerű egy csomó szemét fölött aludni? 

Nincs mese, szedjünk csak elő szépen mindent, ami itt lapul, és szelektáljuk ki kíméletlenül – mivel jószerével évek óta nem használtuk az itt tárolt dolgokat, ezért a jövőben aligha lesz szükség rájuk. Az ágyat elhúzva pedig a fal mellett is találhatunk “érdekességeket”.

A másik kritikus pont pedig a ruhásszekrény: mindenkinek vannak olyan ruhadarabjai, amiket már évek óta nem hordott, mert nem tetszik, kényelmetlen, túl kicsi, de “egyszer még biztosan jó lesz”. Nem, nem lesz jó – ki vele! 

A konyha rendszerezése

A konyha az ékes példa arra, hogy még a legsűrűbben használt helyiségekben is keletkeznek lomok. Most viszont ideje megszabadulni tőlük! Kezdjük a fagyasztóval: ha akadnak benne olyan élelmiszerek, amelyeknek már az idejét sem tudjuk, mikor pakoltuk be, akkor az már megérett a kidobásra, ugyanis itt sem állnak el az ételek örökké. Hasonlóan járjunk el a lejárt szavatosságú mirelit készételekkel is. Amit pedig mi fagyasztunk le, arra mindig tegyünk egy kis címkét az aktuális dátummal.

A konyhaszekrénnyel se legyünk kíméletesek; nem érdemes tartogatni a letört fülű lábasokat, repedt nyelű késeket, használhatatlan ollókat, tompa reszelőket és az ehhez hasonlókat. Persze ezek nagyon is fontos részei a konyhának, de jobban járunk, ha a régi, elhasznált eszközöket kidobjuk, és helyettük beszerzünk néhány új konyhai kiegészítőt a Fiskars & Gerber termékek webáruházából. 

A nappali felszabadítása

Itt kezdjük a szelektálást a szem előtt lévő holmikkal. Tényleg szükség van minden egyes kis dísztárgyra a polcokon? Hisz ezeket nem kis munka állandóan portalanítani, ha viszont a minimalista dekorációra törekszünk, akkor magunkkal is sokkal kevésbé babrálunk ki a takarítás során. Ezért szórjunk ki mindent, ami nem családi örökség vagy különösen fontos számunkra.

Valamint ideje belesni a ritkán használt fiókokba és szekrényekbe is. Vajon itt mik rejtőznek? 10-15 évvel ezelőtti számlák és csekkek? Rossz telefontöltők? Csorba vázák, kifakult művirágok? Mi szükség rájuk? Semmi, ne tartogassuk tovább. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.