Felhívás!

Mutatjuk, hogyan gyűrheted le a vezetéssel szembeni félelmed

Mutatjuk, hogyan gyűrheted le a vezetéssel szembeni félelmed Reklám

Ebben a bejegyzésben azzal kapcsolatban adunk neked néhány bizonyítottan működő tanácsot, hogy miként győzheted le az autóvezetéssel szemben érzett félelmet. Beszélünk persze a félelem kiváltó okáról is, valamint azt sem felejtjük el megemlíteni, hogy a legtöbb sofőr igenis tart a vezetéstől.

A cikkben foglaltak remélhetőleg meghozzák a kedved az autózáshoz, és végre sikerül elnyomnod az esetleges félelmeket.

Félsz a vezetéstől? Semmi gond, sokan vannak ezzel így

Még csak véletlenül se gondolj arra, hogy előtted soha senki nem félt még az autóvezetéstől. Sőt, biztos forrásból állíthatjuk neked, hogy még a gyakorlott autóvezetők nagy része is érez időnként félelmet a volán mögött ülve.

Legfeljebb nem beszélnek róla és nem vallják be. A lényeg úgyis az, hogy bizonyos fokú félelmet érezni az autóvezetésre gondolva teljesen normális. Viszont a kulcs úgyis az lesz, hogy mit kezdesz majd ezzel a félelemmel.

Mi azt javasoljuk, hogy minél hamarabb szabadulj meg tőle, mégpedig a következő pontokban foglaltak alkalmazásával.

Csináld ezt, ha le akarod győzni az autóvezetéssel szemben érzett félelmed

Teljesen mindegy, hogy éppenséggel a pókoktól, a magasságtól vagy mondjuk az autóvezetéstől tartasz. Ha felül akarsz kerekedni ezeken a kellemetlenségeken, először is meg kell nevesítened a félelmed. Vagyis ki kell mondanod, pontosan mitől is tartasz.

A többi autóstól? Az esetleges karamboltól? Attól, hogy nehezen megy majd az autó kezelése? Csak mondd ki hangosan, mesélj róla valakinek, vagy írd le egy papírra. Kulcsfontosságú lesz ugyanis, hogy pontosan meg tudd fogalmazni a félelmed természetét.

Merthogy ennek hatására érdekes dolgot tapasztalsz majd. Ahogy kimondtad, mitől félsz pontosan, egyszerre nem is tűnik olyannyira ijesztőnek a dolog.

Kutyaharapást szőrével, avagy az autóvezetés kapcsán tapasztalt félelemérzet semlegesítése

Szóval sikerült megnevesítened a félelmed, már nem is rettegsz tőle olyan nagyon, ideje lesz felülkerekedni rajta. Ezt pedig másképp nem tudod megvalósítani, csakis úgy, ha előbb vagy utóbb beülsz a volán mögé.

A folyamatot persze támogathatod egy kellően empatikus és tapasztalt autós oktatót választva, aki támogat és motivál majd a jogosítványod megszerzéséhez vezető úton. Ezenfelül pedig a kitartásodra és a bátorságodra lesz még szükség.

Pluszban azt tudjuk még javasolni, hogy tanulj automataváltós autón. Ezeken a modelleken ugyanis nem kell a kuplung és a sebességváltó kezelésével törődnöd, így több figyelmed juthat az egyéb tényezőkre.

Vagyis plusz egy faktor, aminek a segítségével eredményesen tudhatod magad mögött az autóvezetéssel szembeni félelemérzetet. Ha pedig egyszer sikerül ráérezned a vezetés valódi élményére, onnantól kezdve a szabadság egy olyan szintjét tapasztalhatod meg, amiről korábban talán álmodni sem nagyon mertél.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.