Felhívás!

Miért fontos lakodalmi forgatókönyvet készíteni?

Miért fontos lakodalmi forgatókönyvet készíteni? Reklám

Mielőtt még megszólalnának az esküvői harangok, nem árt, ha mindent ellenőriztek. Az esküvő minden pár életében egy meghatározó pillanat, hiszen ekkor kötik össze életüket. Ezen kívül azonban az esküvő egy hatalmas buli is, amikor az egészen apró rokonok, a felnőttek és a nagyszülők is együtt ünnepelnek. Ünnepelni és együtt jól érezni magunkat csodálatos, felemelő dolog, azonban mint minden nagyobb eseményt, ezt is folyamatos ellenőrzés alatt kell tartani, hogy mindenki ugyanolyan jól érezhesse magát.

A szervezés első pillanatai

Ha még csupán most álltok neki a szervezésnek, biztosan örülnétek néhány jó tanácsnak! Miközben nézegetitek a rengeteg képet az interneten, bújjátok az esküvői lapokat, bizonyára kezd kialakulni majd egy kép a fejetekben arról, hogy milyen hangulatú esküvőről álmodoztok: elegáns vagy modern, családias vagy hatalmas lagzi, kültéri vagy beltéri ceremónia és vacsora.

Mielőtt azonban bármelyiket ezek közül szervezni kezdenétek, mindenképp döntsetek el két dolgot! Először is írjátok össze a vendéglistát, ez később nagyon meg fogja könnyíteni a helyszínek közötti válogatást. Másodszor pedig mindenképp beszéljétek meg, hogy egyedül vagy segítséggel szeretnétek-e szervezni! Egy profi segítség hatalmas terhet vehet le a vállatokról. Ne felejtsétek el, nem azért esküvőszervező, hogy helyettetek szervezze meg a nagy napot, hanem azért, hogy mint tapasztaltabb barát álljon mellettek egy-egy döntés meghozásánál és azért, hogy minden ötlet, amit kiejtetek, valósággá válhasson. A segítségével olyan tökéletes lesz a nagy nap, amilyennek közösen megálmodjátok!

Mikor már minden és mindenki kész

Ha túl vagytok a szervezésen, minden fontos döntést meghoztatok, és már csupán arra vártok, mikor jön ez a különleges nap, üljetek le még egy utolsó megbeszélésre! Ez alatt beszéljétek át lépésről lépésre az esküvő minden pillanatát, a vendégek érkezésétől egészen az esti lagziig. Esküvői forgatókönyvvel ti is mindig tudhatjátok, mi következik majd. Továbbá fontos az esküvőszervezőnek, a ceremóniamesternek vagy annak, akit megbíztok az esküvői események felügyelésével.

A nagy napon mindenképp próbáljátok néhányszor végig a programot, hogy aztán amikor megérkeznek a vendégek, minden gördülékenyen mehessen.

Ezekre mindenképp figyeljetek oda! 

Végezetül fogadjatok meg néhány tanácsot!

Ha gyerekek is hivatalosak az esküvőre, nem csupán a szüleik, akkor nekik mindenképp legyen a ceremónia idejére egy külön kis birodalmuk, ahol önfeledten játszhatnak, míg szüleik könnyek között örülnek veletek együtt, vacsorakor pedig legyen külön kis asztaluk! Így biztosak lehettek abban, hogy mindenki jól érzi majd magát! A vacsora idejére van még két fontos gondolatunk: az idősebb rokonokat ültessétek a mosdó közelébe, a családon belüli konfliktusokat pedig némi szétültetéssel, különböző asztal csoportok kialakításával lehet orvosolni!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.