Felhívás!

Hogy lehet egy jó tehertaxit találni?

Hogy lehet egy jó tehertaxit találni? Reklám

A tehertaxi bár nem igazán része mindennapjainknak, sokan ismerik és szeretik. Egy olyan szoltálgatásról van szó, ami bár nem nagy valami, mégis sokan nagyon nehezen tudják beilleszteni a palettába. Ennek több oka is van, de nyilvánvalóan a fő ok az, hogy kevésbé jövedelmező a többi szolgáltatáshoz képest.

Mi is az a tehertaxi?

Bútortaxinak is szoktuk nevezni azt, amikor egy fuvarozó egyetlen bútorral vagy egy pár darabbal rohangál A-ból B-be. A legjellemzőbb az, hogy egyetlen árva szekrényt, hűtőt, mosógépet, stb. szállítanak. Ez egy nagyon rugalmas megoldás. Nem kell hetekkel, sőt napokkal hamarabb sem lejelenteni az igényünket. Elég akár csak egy-két órával is hamarabb leadni az ilyen jellegű igényünket. És bár a legköltséghatékonyabb akkor lehet, ha egy adott vonzáskörzeten belül vállalják csak, van, aki az egész ország területén megoldja.

Miért nehéz egy jó tehertaxit találni?

Azért nehéz, mert alig van olyan cég, aki ezt bevállalja. Nyilván számukra az a fontos, hogy olyan megbízásokat vállaljanak el, melyek zsíros profittal kecsegtetnek. Egy bútortaxi közel sem tartozik ebbe a kategóriába.

Ahhoz, hogy ezt jól csinálhassa egy cég, szüksége van szabad kapacitásra. És ez nem is olyan egyszerű. Legtöbben úgy készülnek egy-egy munkanapra, hogy az adott napi megbízásokhoz mérten hívják be a munkaerőt, így nincs felesleges bérköltség. De mivel pont annyi ember van behívva, amennyire nap közben szükség lesz, így még csak szabad kapacitás sincs. Ezzel pedig egyértelművé válik, hogy nincs lehetőség egy gyors tehertaxi megbízás bevállalására sem.

Bízza profikra!

Még jó, hogy vannak olyan szereplői is a piacnak, akiknél ez nem akadály, és kiváló tehertaxi szolgáltatást nyújtanak! Ilyen például a Servitius és Partnerei költöztetés csapata is, akik egyfajta kihívásként élik meg ezt a szolgáltatást. Nem titkolt céljuk, hogy minél több embernek segítsenek, akiknek ilyen problémájuk akadt.

De ők hogy ilyen profik ebben, és hogyan tudják megoldani a már említett problémát? Ez több összetevős. Egyrészt elhatározás kérdése is. Ők felvették a szolgáltatásaik közé a bútortaxit is, így könnyebb őket megtalálni ilyen megoldásra váró problémával.

Másrészt van egy fix állomány (szakemberekből), akik akkor is dolgoznak minden nap, ha nincs annyi fuvarjuk, ami indokolná. Ez több szempontból is előnyös. Egyrészt beleférnek az SOS és a tehertaxi megbízások, amiért sok ügyfelük hálás. Másrészt nem az van, hogy olyan beugrósokkal kell megoldaniuk a nehezebb, zsúfoltabb napokat, akiknek nincs meg a kellő rutinjuk. Folyamatos a tanulás és a rutinszerzés, és nem is fog kizökkenni senki sem a munkából. Ez pedig egy nagyon erős, stabil és megbízható gárdát eredményez, ami hosszú távon is kifizetődő a cégnek.

Megtalálták azt a piaci rést, amiben ők igazi specialistává váltak. Segítve ezzel sok-sok, már-már kétségbeesett ügyfelüknek, akikben már kezdett kihunyni a remény.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.