Felhívás!

Ezek a legmenőbb fejlesztések az okostelefonok világában

Ezek a legmenőbb fejlesztések az okostelefonok világában Reklám

Ha az okostelefonokat említjük, nem csak a készülékekre, hanem azok megalkotójára is illik az okos jelző. A gyártók nem elégednek meg az elért eredményekkel, mindig valami újításon, innováción ügyködnek. Ezekből válogattuk össze a legmenőbbeket.

Nem ugranánk bele az Android vs. iOS vitába, ahogyan abban sem szeretnénk állást foglalni, hogy az Apple, a Samsung, a Huawei vagy éppen a Blackberry gyárt-e jobb okostelefont. A brandeket számtalan szempont alapján össze lehet hasonlítani, egyeseknek ez, másoknak az a fontos. Éppen ezért ítélkezés nélkül néztünk szét a fejlesztések között, hogy megtaláljuk a legizgalmasabb innovációkat az okostelefonok világában. Ebben az Alza webáruházában elérhető készülékek segítettek.

Csúcskamerák, egyszerre akár öt is

Nem lehet nem észrevenni, milyen ütemben fejlődnek az okostelefonos kamerarendszerek. Már videoklipeket, filmeket forgatnak okostelefonokkal, ahogyan a fotózásban is megbecsült eszköz lett az eleinte lesajnált lehetőség. A készülékeknél a két kamera alapfelszereltség, de egyre jellemzőbb a három- és a négykamerás okostelefon, sőt a Xiaomi Mi Note10 és a Nokia 9 PureView öttel rendelkezik. Olyan – korábban elképzelhetetlen – extrákat szereltek az eszközökbe, mint a nagylátószögű objektív, a makró, az optikai zoom, ezek kivételes minőségű fényképek, videók készítését tették lehetővé. A képek minőségének javítását a háttérben mesterséges intelligencia segíti, amely igazi fotóst varázsol egy átlagemberből is.

Viszlát, vezetékek!

Szintén remek, hogy egyre kevesebb vezetékre van szükség az okostelefonok használatához, amely csakis bonyodalmat jelentett korábban. Egy vezeték elveszik, elszakad, megtörik, összegubancolódik, egyértelműen a múlt maradéka a modern világunkban. A régóta használt Bluetooth technológia egyre több helyen tűnik fel új szerepkörben, és váltja ki a vezetékeket. Így működhet szimbiózisban fizikai összeköttetés nélkül a mobil az okosórával, a fej- és a fülhallgatóval, a számítógép által vezérelt otthoni eszközökkel. Hatalmas újítás a vezeték nélküli töltés lehetősége, amely már létezik, ám további jelentős áttörésekre lehet számítani ezen a területen.

Mindent elsöpör az 5G

Meg kell említenünk az 5G-t, amely az egész világon meghatározó adatátviteli újítás. Ez a gyorsított eljárás minden területen áttöréseket hozhat, ide tartoznak az okostelefonok is. Az 5G-s mobiloknál a tervek szerint akár az ezerszeres adatátviteli sebesség is elérhetővé válhat a 4G-hez képest.

A fotó forrása:

PK Studio / Shutterstock.com

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.