Felhívás!

Energikus élet energiaital nélkül 

Energikus élet energiaital nélkül  Reklám

Meglehet, hogy éppen egy fárasztó vagy teljes embert igénylő életszakaszba értél, ezért keresed a megoldást, hogy hogyan tudnád hosszabbá tenni a nappalokat. Ilyenkor nyújt hatékony segítséget egy energiaital, ami bár rövid távon lehet, hogy megoldás, de huzamosabb ideig fogyasztva semmiképp nem egészséges.

Mert teljesíteni kell

Mindenki számára adódnak olyan élethelyzetek, amikor jó lenne, ha egy nap 48 órából állna. Ha ez teljesülhetne, akkor minden fontosra jutna idő, de mivel ez lehetetlen, így be kell érni a 24 órával, és abból kihozni a maximumot. Ebben az esetben pedig a többség keres valamilyen megoldást, amivel fel tudja pörgetni a teljesítményét. Ilyenkor lépnek előtérbe az energiaitalok. 

Ha már nem elég a tea és a kávé nyújtotta koffein, akkor a különböző energiaitalok használata nyújthat megoldást egy-egy vizsgaidőszak vagy épp határidős munka vonatkozásában. Mivel ezek fokozott koffeintartalommal rendelkeznek, így háttérbe szorítja a testünk természetes igényét a pihenésre, ami hosszú távon meglehetősen egészségtelen. Sajnos ettől függetlenül egyre többen fogyasztják mintegy üdítő jelleggel, azaz akár egész nap csak azt kortyolgatják. Ami pedig a legkárosabb a dologban, hogy ma már egyre alacsonyabb az energiaitalokat fogyasztók átlagéletkora, így nem ritka, hogy gyerekek is engednek a színek és illatok csábításának. 

Finom, de ártalmas 

A legtöbb energiaital nagy mennyiségű koffeint tartalmaz, ami bár milliliterenként kevesebb, mint ami a kávéban van, de mégis jóval több, hiszen átlagosan 250-450 milliliteres kiszerelésben kaphatóak. Egy doboz elfogyasztása egy gyermeknél már koffeinmérgezéssel ér fel, de egy felnőtt és egészséges szervezet számára nem okoz egészségkárosodást, ha időnként lecsúszik. 

Az energiaitalok többsége bővelkedik taurinban és ginsengben is, amik szintén az ébrenlét és a koncentráció fokozására szolgálnak, így nem véletlen, hogy ezek rendkívül pörgető szerek. Éppen ezért semmiképp nem ajánlatos alkohollal keverni az energiaitalokat, hiszen könnyen akár eszméletlen állapotba is kerülhetünk általuk. 

Egészséges alternatívák

Bár sokan a könnyen elérhető gyors segítséghez nyúlnak, mégis létezik számos természetes és egészséges lehetőség a teljesítmény és az ébrenlét fokozására. Az Agyserkentő.hu megoldások egész tárházát vonultatja fel, így mindenki számára hatékony megoldást kínál.

Nagyon hatékony például a fekete tea, ami a fokozott koffeintartalma mellett nagyon sok antioxidánst tartalmaz, így a szervezetet is támogatja. Az édesgyökér és a gyömbértea már picit különlegesebb, akárcsak a búzafűlé, de mindegyik nagyon hatékony és jótékonyan hat a test különböző funkcióira is. 

Emellett még a mozgás és az egészséges táplálkozás nagy fokú energetizáló hatással bír, így nem csoda, hogy egy kiadós edzést után sokkal frissebbnek és felszabadultabbnak érzed magad. 

Tehát ahogy látható, vannak olyan megoldások, amiknek a segítségével kiválthatjuk a rendszeres energiaital-fogyasztást, és így ha néha megiszol egyet, az pont a megfelelő hatást fogja kifejteni. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.