Felhívás!

Elérkezett a digitális faktoring kora

Elérkezett a digitális faktoring kora Reklám

A digitalizáció térnyerése a pénzügyi szolgáltatásokat is megreformálta, mind több és több banki szolgáltatás került át a digitális térbe, egyszerűsítve, gyorsítva a hagyományos pénzintézeti megoldásokat. A digitális faktoring is egyike ezen újszerű eredményeknek.

Habár a faktoring több ezer éves finanszírozási mód, hazánkban kevés cég ismeri és használja ki előnyeit vállalkozása likviditási gondjainak megoldásához.

Faktoring alapok

A faktoring az áruszállításból vagy szolgáltatásnyújtásból származó, még nem esedékes, tehát aktív számlakövetelések készpénzre váltását jelenti. A megkötött szerződés alapján a faktor faktordíj ellenében kölcsön és egyéb faktoring szolgáltatás nyújtására vállal kötelezettséget. Az ügyfél a faktorra engedményezi egy vagy több vevőjével fennálló jelen és jövőbeli kötelezettségeit.

A faktorálás a korlátozottabb likviditással rendelkező vállalkozások számára kínál a bankhiteleknél egyszerűbb és kedvezőbb pénzügyi megoldást. Az áruházláncok beszállítói, szállítmányozók, építőipari cégek gyakran hosszú fizetési határidejű megállapodásokat kénytelenek kötni a piac megtartása, új piacokon való megjelenés érdekében, amely kényes pénzügyi egyensúly esetén veszélybe sodorhatja nemcsak a növekedésüket, hanem a mindennapi működésüket is. 

Digitális faktoring szakértőktől

A pénzügyi piacon már több mint 15 éve tevékenykedő szakmai csapat azért alkotta meg a FlexiBill digitális faktor céget, hogy megmutassa, hogy a hagyományos pénzügyi szolgáltatások kora lejárt, és megismertesse a vállalkozásokat egy újszerű finanszírozási megoldással. 

A digitális faktoring a hagyományos faktorálást alkalmazza a mai kornak megfelelő formában, hogy a szolgáltatások egy gombnyomásra bárhonnan és bármikor elérhetőek legyenek, és az ügyintézés még gyorsabb legyen. 

100%-ban digitálisan zajlik a teljes ügyintézési folyamat az ingyenes regisztrációtól kezdődően a szerződéskötésen át a számlák faktorálásáig és kifizetéséig. A folyamat ezáltal nemcsak egyszerű és gyors, hanem átlátható és kedvező is. A keretmegállapodásban meghatározott, előre megállapított finanszírozási keret és költség terhére kölcsönt nyújt az ügyfelének a számlák ellenértékének 80-90%-ában. És mindezt azonnal, a faktorálástól számított 24 órán belül. A fennmaradó rész faktordíjjal csökkentett összege pedig a vevő által a faktornak teljesített kifizetéskor válik esedékessé.

A faktoring által az igénybevevő tulajdonképpen a saját pénzét használja, így az bármire elkölthető. A hosszú, egyes iparágakban – kereskedelem, szállítmányozás, építőipar, stb. – megszokott, de a tőkeszegény és/vagy induló vállalkozások mindennapi működését, valamint növekedését megnehezítő 30-60-90 napos fizetési határidejű vevőkövetelések eladásával a likviditási problémák megszüntethetők, a cég visszakaphatja az irányítást pénzügyei felett. 

Váltsd számláidat készpénzre digitálisan, gombnyomásra, hogy a cash flow hiány ne szabhasson gátat vállalkozásod növekedésének. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.