Felhívás!

Egy kis segítség az irodai asztalok kiválasztásához

Egy kis segítség az irodai asztalok kiválasztásához Reklám

Egy ergonomikus iroda berendezésekor nemcsak a forgószékekre, hanem az íróasztalokra is oda kell figyelni. A megfelelő bútordarab kiválasztásához hoztunk néhány praktikus jó tanácsot, segítséget.

A számítógépes munkát végzők asztala

Az első, amit figyelembe kell venni, hogy milyen munkát végez az a személy, aki használja az íróasztalt. Van, akinek nagyobb felület kell, másoknak a fiókok, tárolóhelyek megléte számít, míg vannak olyanok is, akiknek az asztal csupán reprezentációs célokat szolgál. 

A számítógépes munkát végzőknek sokszor csak egy laptop vagy monitor kell az asztalra. De gondoljunk az egyéb kiegészítőkre is: nyomtató, asztali lámpa, jegyzetfüzet, irattartó. 

Ami fontos még, hogy az asztal úgy legyen kialakítva, hogy a vezetékek, kábelek ne akadályozzák a munkát. Gyakran monitorállvánnyal, kihúzható billentyűzettartóval is érdemes felszerelni az íróasztalt az ergonomikusság érdekében. Ha az íróasztal magassága állítható, az még jobban segíti a munkát: az egészséges testtartásra nagyon oda kell figyelnie a számítógépen dolgozóknak.

A papírmunkát végzők íróasztala

Aki sok papírral dolgozik, annak nagyobb íróasztalra lesz szüksége, hiszen csak így helyezhetők el rajta kényelmesen a praktikus irodaszerek. Néhány ezek közül: mappa, regiszter, gyűrűskönyv, irattartó papucs, irattálca, de a sor hosszasan folytatható.

Érdemes olyan áruházat keresni, ahol az íróasztalok és a forgószékek mellett ezek is beszerezhetők egyúttal. Az Office Plaza teljes körű irodaellátási szolgáltatása ezért jött létre: időt és energiát spórolhat meg, aki őket választja. Nívós forgószékek, dizájnos irodabútorok, íróasztalok forgalmazásán kívül ugyanis irodaszerekből is nagy választék áll náluk rendelkezésre, és egyedi kedvezményekkel is kedveskednek partnereiknek.

Az biztos, hogy az irodai dolgozók tudják a legjobban, mennyi mindenre van szükség a hatékony munkavégzéshez. Az nagyban megkönnyíti a munkát, ha rend van az asztalon és minden kézre esik. Görgős irattartó szekrényeket is elhelyezhetünk az irodában, hogy a papírokat, dokumentumokat tárolni tudjuk.

Asztalok a tárgyalóba, főnöki irodába

Teljesen más szempontokat kell figyelembe venni, ha a tárgyalóba vagy a főnöki irodába keresünk megfelelő asztalt. 

A vezetői sarokíróasztalok a legpraktikusabbak a cég vezetőjének a szobájába. Ez adminisztráláshoz, tervezéshez, de akár tárgyaláshoz is használható. Méreténél fogva egy ilyen bútordarab tekintélyt sugároz, ugyanakkor több, különböző típusú munkavégzésre is alkalmas. 

A tárgyalónak van más funkciója? Ha mindennaposak a megbeszélések, érdemes egy nagyobb asztalt középre helyezni, amit körbe lehet ülni. Ha más tevékenység is folyik ebben az irodai helyiségben, akkor inkább több kisebb asztalt célszerű ide tenni, amelyek összetolhatók, ha kell. Továbbképzések, workshopok, csoportfeladatok elvégzéséhez is használhatók lesznek, egy többfunkciós irodába ezek javasoltak inkább.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.