Felhívás!

A masszázsmedence-használat és az egészség kapcsolata

A masszázsmedence-használat és az egészség kapcsolata Reklám

A masszázsmedencében való rendszeres fürdőzés bizonyítottan jó hatással van a testre és a lélekre egyaránt. Ennyit általában mindenki tud, de ennél konkrétabban már kevesen lennének képesek megfogalmazni, hogy mégis milyen hatásokat várhatunk el a gyakori jakuzzizástól. Ezért mi most összeszedtük néhány pontban, hogy milyen előnyökkel számolhat az, aki nem csupán beruház egy masszázsmedencére, hanem gyakran használatba is veszi.

Hatással van az érrendszerre

A meleg víz és a masszázs kettőse igen pozitívan hat a vérkeringésre, vagyis gyakorlatilag serkenti azt. Ennek köszönhetően pedig csökkennek a szív- és érrendszeri panaszok, valamint kisebb eséllyel alakulnak ki visszerek.

Továbbá mivel a vérkeringés serkenése hatással van az egész szervezetre, hiszen ezáltal könnyebben és gyorsabban jut el az oxigén és a tápanyag az egyes sejtekbe, ezért a kötőszövet regenerálásában és az anyagcsere-folyamatokban szintén jelentős szerepe van.

Segítség a fogyásban

A túlsúly az esetek igen nagy többségében sokkal inkább egészségügyi, mint esztétikai gond, bár vannak olyan személyek, akiknél e kettő egyforma mértékben jelent gondot. A rendszeres masszázsmedence-használattal azonban hatékonyan felléphetünk mindkét probléma ellen, ugyanis egyrészt a meleg víz izzaszt, aminek köszönhetően ég a zsír, másrészt a masszázssugarak munkája olyan hatással van az izomzatra, mintha egy közepesen intenzív edzésen vettünk volna részt. És mivel a jakuzzizás az anyagcsere-folyamatokat is befolyásolja, így a méreganyagok gyorsabban ürülnek a szervezetből, aminek köszönhetően a bőr könnyebben kisimul, vagyis idővel eltűnhet a narancsbőr.

Persze önmagában a masszázsmedence-használat nem fog csodás eredményeket hozni e téren, de a diéta és a rendszeres mozgás mellett kiváló segítséget nyújt abban, hogy a fogyási törekvéseinket siker koronázza.

Oldja a stresszt

A stressz oldásáért a meleg víz és a gyengéd masszázs együttese felel, hiszen a meleg az elménkre hat leginkább, míg a masszázssugarak munkája az izmainkban lévő feszültséget oldja. Ehhez nincs szükség sok időre, hiszen bizonyított tény, hogy már 10 percnyi meleg vízben történő pezsgőfürdőzés elegendő ahhoz, hogy ellazítsa az ízületeket és az izmokat, valamint az agyban endorfin, vagyis boldogsághormon szabaduljon fel.

Segít az álmatlanság kezelésében

Már önmagában az is sokat segít az éjszakai forgolódásban, ha a stressz-szintünk jelentősen csökken a meleg víznek és a gyengéd masszázsnak hála, de nem ennyiben áll az alvásra gyakorolt hatása. Ugyanis a meleg víz a belső hőmérsékletünket az alváshoz ideálisra hűti, aminek köszönhetően mély és pihentető alvásra számíthatunk.

Amennyiben te is szeretnél tenni az egészségedért egy masszázsmedence segítségével, figyelmedbe ajánljuk a Caldera Spas Vacanza jakuzzisorozat medencéit, melyeket a Caldera Spas oldalán meg is rendelhetsz!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.