Felhívás!

A hatékony autówaxolás kivitelezésének javasolt módja

A hatékony autówaxolás kivitelezésének javasolt módja Reklám

Az autówaxolás az ápolással és karbantartással kapcsolatos teendők kihagyhatatlan elemének számít, hogyha valóban szemet gyönyörködtető és tartós végeredményt szeretnénk elérni. A bejegyzés keretei között lépésről lépésre meg is mutatjuk, miként kivitelezhető maga az autówaxolás.

Egyaránt szó lesz tehát az előkészítés fontosságáról, a megfelelő minőségű készítmények használatáról, illetve a waxolás kivitelezésének a javasolt menetéről is.

Miért kiemelten fontos alaposan előkészülni az autówaxoláshoz?

Fontos tisztában lenni az autówaxolás kapcsán azzal a ténnyel, hogy a gépjármű ápolásának gyakorlatilag az utolsó lépéséről van szó. Vagyis a kivitelezéssel azt az állapotot fogjuk konzerválni, amit előtte előkészítettünk.

Ennek fényében talán mondanunk sem kell, mennyire fontos alaposan megtisztítani az autó külső felületét, mielőtt a waxolás kivitelezéséhez látnánk. El kell tehát tüntetni mindenféle koszt, port és szennyeződést a felületről, nem beszélve az ottmaradt rovarürülékről és ragasztónyomokról.

Mielőtt a waxoláshoz fognánk, célszerű a csiszolással és polírozással is foglalkozni

Miután alapos mosás keretei között megszabadultunk a szennyeződésektől és kosztól, az autó felületén jó eséllyel észre fogunk venni néhány kisebb vagy nagyobb karcolást. Ezek szintén olyan körülményeknek számítanak, amiktől szívesen szabadulnánk.

Erre a célra találták ki a csiszolást, illetve a polírozást. A két művelettel eredményesen tüntethetők el azok az esztétikai hibák, amelyek rontanak az autó összképén. Persze a csiszolás és polírozás nem varázsszer, a fémig ható nagy vágásokat nem tudjuk majd eltüntetni a segítségükkel.

Az apróbb karcolásokat viszont nagyon is. Ennek köszönhetően ideális alapot teremthetünk ahhoz, hogy a gépjármű felszíne egyenletes és patyolat tiszta legyen. Ekkor következhet maga a waxolás.

Az autówaxolás leginkább javasolt kivitelezése

Amennyiben a fentebb taglalt lépéseket alaposan hajtottuk végre, akkor az autówaxolás szinte élményszámba megy. Természetesen ehhez fontos lesz majd az is, hogy megfelelő minőségű és állagú készítményt válasszunk.

A manapság beszerezhető és magas nívót képviselő waxok használatához polírozógépre sincs szükség. Egy szivacs is megfelelhet ugyanis applikátorként, aminek a segítségével kellően vékony rétegben a felületre juttathatjuk magát az autówaxot.

Innentől kezdve nem lesz más dolgunk, mint egy mikroszálas törlőkendő segítségével szépen letörölni magát a felületet. A komplett művelet egyébként nem vesz igénybe indokolatlanul sok időt, az alaposan előkészített felületen pedig kifejezetten könnyen végrehajtható feladatnak számít.

Ezáltal pikk-pakk meg is lehetünk az autówaxolással, aminek a hatására hosszan tartó csillogás, illetve tartósan esztétikus állapot lehet a munkánk jutalma.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.