Felhívás!

A bőrápolás legfontosabb lépései

A bőrápolás legfontosabb lépései Reklám

A bőrápolás a kor előrehaladtával egyre fontosabb részét képezi az életünknek, hiszen az öregedés első szembetűnő jelei a bőrünkön látszódnak meg. Azonban vannak olyan lépések, melyek napi bevezetésével csökkenthetjük e nyomok gyors kialakulását. Lássuk is, hogy melyek ezek!

Igyunk sok vizet!

Nem tipikus bőrápolási tanács, ugyanakkor mégis nagyon fontos része a bőrápolásnak a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel. Ha belegondolunk, ennek nagyon logikus oka van, hiszen a folyamatosan szomjazó sejtek idővel összeroskadnak, ami látványos ráncosodáshoz vezet. Ezzel szemben a megfelelő folyadékpótlással csökkenthető a ráncok előfordulási gyakorisága, valamint a ráncok mélysége szintén korrigálható elegendő vízivással.

Soha ne maradjon éjszakára smink az arcon!

Sminkkel nagyon ügyesen el lehet tüntetni a korosodás látható jeleit, valamint egy jól megválasztott make uppal ki is emelhetjük az arcunk legelőnyösebb vonásait. Azonban ezt az optikai csalást csak akkor alkalmazzuk, ha kitesszük a lábunkat otthonról, ugyanis a folyamatosan arcon lévő sminktermékek elzárják a bőr pórusait, ami később pattanások és mitesszerek kialakulásához vezet.

Ezért bármilyen fáradtan is érünk haza az esti buliból, vagy az elhúzódott munkanap miatt nem érzünk már elég erőt magunkban, akkor is szakítsunk néhány percet arra, hogy a sminket lemossuk az arcunkról.

A hidratálás szintén nélkülözhetetlen

Egy hagyományos reklámblokkban rengeteg hidratálókrémmel találkozhatunk, melyek kipróbálás után vagy hatékonynak bizonyulnak vagy nem. Mivel mindenki bőre egyedi, ezért ha a legjobbat szeretnénk, személyre szabott készítményre lesz szükség. A Rofé Naturale Egészségközpont a BINELLA MEDICAL BEAUTY high-tech ortomolekuláris esszenciáit ajánlja, melyet egy professzionális bőrelemzést követően személyre szabottan állít elő bőre tápanyagszükségletének célirányos utánpótlása érdekében. A készítmény használatával a bőr állapota láthatóan és tartósan javul. 

Fontos a megfelelő arctisztítás

Az arctisztítás legalább olyan fontos, mint a smink rendszeres eltávolítása. Ugyanakkor a túl gyakori és a nem megfelelő termékekkel végzett tisztítás károsíthatja a bőr védőrétegeit. Ezért lehetőleg kerüljük a szappanokat, hiszen ezek legtöbbje eltávolítja a felületi zsírokat, így sokkal könnyebben sérül az arcbőr. Lehetőség szerint használjunk kifejezetten arctisztításhoz való arclemosó folyadékot vagy arctejet, melyet vízzel is el tudunk távolítani.

Időnként szükséges az arcradírozás

A sejtjeink folyamatos megújulásának köszönhetően a testünkön jelen vannak az elhalt hámsejtek, nincs ez másként az arc bőrével sem. Ezek eltávolítására különféle arcradírok kaphatóak, melyek legtöbbje nem csupán a szükségtelen hámsejteket, hanem a mélyebb szennyeződéseket is sikerrel eltünteti.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.