Felhívás!

A 3 leggyakoribb alapanyag a lakberendezésben

A 3 leggyakoribb alapanyag a lakberendezésben Reklám

Ma már abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy temérdek anyagú és stílusú bútor közül választhatjuk ki a saját ízlésünknek megfelelőt, akkor is ha a minőség és az időtállóság is kiemelt fontosságú. Ha épp bútor vásárlást tervezel és elvesztél az alapanyagok között, a DODO most bemutatja neked a legfontosabb alapanyagokat minden előnyükkel és hátrányukkal együtt.

Mi ez a három fő alapanyag?

Ehhez valószínűleg elég csak körülnézned a jelenlegi berendezésen, és már meg is kapod a választ: a leggyakoribb bútor alapanyagok ugyanis a fa, az üveg és a fém.

A mindig népszerű fa

Még ma is a fa a legnépszerűbb alapanyag, és egyelőre úgy tűnik, hogy meg is tartja a dobogó legfelső fokát. Ennek egyik ok, hogy a legkönnyebben hozzáférhető anyag, ráadásul a maga természetességében, minden cicoma nélkül is lélegzetelállítóan szép és mutatós. De nem hagyható figyelmen kívül az sem, hogy megfelelő ápolással akár évtizedekig is gyönyörködhetünk benne. 

Bútorok tömörfából

A tömörfát két nagy csoportra szoktuk osztani, puha- és keményfára. A puhafák kisebb súlyúak és rugalmasak, felhasználáskor gyakran borítják be drágább fával. Faragásra viszont a keményfa alkalmas. A mai trendek nagyon szeretik a rózsafa, akác, mahagóni, tölgy, bükk alapanyagokat, mindenféle bútor készül ezekből a fa típusokból. A valódi fából készült bútorok meglehetősen otthonosak, barátságos hangulatot árasztanak, mégis közvetítik a természet ősi erejét. Gyönyörű rózsafa bútorokat a DODO webáruházból tudsz vásárolni.

A fa “élő” anyag, ezért érdemes szem előtt tartani, hogy reagál a külső behatásokra, ami akár vetemedésben vagy alakváltozásban is megnyilvánulhat. Emiatt a tulajdonsága miatt, ha kültérre szánod a tömörfa bútort, mindenképpen fedett helyet biztosíts neki.

Bútorlap

A fa alapanyagok közé soroljuk a különböző bútorlapokat, annak ellenére, hogy minőségben nem említhető egy lapon a kettő. Viszont jelentősen kedvezőbb az áruk, könnyebbek, és számtalan különféle variációban gyárthatók. A bútorlapok közül az MDF a leggyakoribb, amivel találkozunk. Megfelelő anyagsűrűséggel rendelkezik, ezenkívül egyszerűen lakkozható, festhető vagy ragasztható. 

Fémből készült bútorok és kiegészítők

Főleg a modern stílus elterjedésével kaptak nagyobb szerepet a fémből készült bútorok. Mivel sokféleképpen variálhatók, ezért számos más stílusban is van helyük kiegészítőként. Fémből jellemzően nem a lakás hangsúlyos bútora készül, sokkal inkább hozzátesz az enteriőrhöz szolid és elegáns csillogásával.

Szemben a fával, a fém nem gyengül meg, és a víz sem tesz kárt benne.

Üveg

A modern otthonokban biztos hogy van legalább egy üvegbútor. Kis lakásokban nagyon praktikus, mert optikailag növeli a teret. Ellenben nem szabad túlzásba esni, mert a sok üveg ridegséget közvetít. Egyszerűsége miatt az üveg nagyon jól kombinálható más anyagokkal, akár fáról, akár fémről legyen szó. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.