Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Zenés-verses matiné

Zenés-verses matiné Kultúra

Versek és dalok magyar költők műveiből címmel mutatott be zenés összeállítást hétfőn a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Házban Szabó Enikő, a Csíki Játékszín színművésze és az őt elkísérő zenészek.

Énekelt és szavalt versek hangzottak el, közismertek és olyanok is, amelyekkel szintén találkozhattak azok, akik rendszeresen olvasnak kortárs költészetet, fogalmazott a felvezetőben Szabó Enikő. Arra, hogy a versek mennyire voltak ismerteknem érkezett egyöntetű visszaigenlés a közönség soraiból, de az már önmagában biztató, hogy a nagyterem megtelt diákokkal.

A Varga Nándor (gitár), Szabó Zsolt (zongora), Veress Albert (perkúció) által kísért művésznő (aki gitáron is játszott) József Attila, Radnóti Miklós, Márai Sándor, Kovács András Ferenc, Orbán János Dénes, Parti Nagy Lajos műveiből tolmácsolt. A világzenei, dzsesszes hangzásban felcsendülő sorok közelebb hozták a költészetet a tanulókhoz, akik talán a záró József Attila-vers flamenco stílusú megszólaltatását fogadták a legnagyobb tetszéssel. A színésznő évek óta foglalkozik klasszikus és kortárs magyar költők verseinek megzenésítésével, de dal- és dalszövegszerzőként is jelentkezett, a műsor része volt néhány, a tehetségét igazoló saját darab is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük