Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Zászlót hoztak ajándékba

Zászlót hoztak ajándékba Kultúra

Vasárnap, a délelőtti istentiszteleten Németh Zsolt, a magyar országgyűlés külügyi bizottságának elnöke millenniumi zászlót adományozott a sepsiszentgyörgyi Gyöngyvirág utcai református templom gyülekezetének.

„Nem vagyunk felkészülve a jelen kihívásaira, mert meggyengültünk identitásunkban, de e zászló megerősít benne” – mondta Bancea Gábor, a gyülekezet lelkésze, aki szerint az anyaországi vendégek jelenléte a szentgyörgyi templomban jelzésértékű. Németh Zsolton kívül ugyanis Miklós Ákos külpolitikai elemző, Zsigmond Barna Pál korábbi csíkszeredai főkonzul és munkatársa, Nagy Dániel is ott ült a templom padjaiban.

„A zászló átadása jelzi, hogy az állam felismerte a kereszténységben rejlő értékeket, melyek ezer éve megtartottak minket a Kárpát-medencében. Ennél többre is szükség van azonban: belső megújulásra”– mondta beszédében Németh Zsolt, aki szerint az európai társadalomban már megkezdődött a jégzajlás, majd átadta a millenniumi zászlót Bancea Gábor lelkésznek Orbán Viktor rövid üzenetének kíséretében.

Incze Zsolt esperes áldása után a Pro Musica Kórus énekelte el a Szózatot, majd a himnuszainkkal zárult az ünnepélyes istentisztelet

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük