Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Zajlik az online szónokverseny

Zajlik az online szónokverseny Kultúra

Online térbe költözött a sepsiszentgyörgyi diákszónok-verseny. A korábbi gyakorlattól eltérően az idei vetélkedőt nem a diákszövetség, hanem a sepsiszentgyörgyi tanács és a Kónya Ádám Művelődési Ház írta ki, ami azzal a lényegtelennek nem nevezhető változással (is) jár, hogy jelentős díjat lehet nyerni.

Hirdetés
Hirdetés

Az érdeklődőknek március 4-éig kellett beküldeniük a lehetőleg öt percet meg nem meghaladó, telefonnal rögzített beszédüket, amelyben saját nézőpontjukat fejtik ki a március 15-ei eszmékkel kapcsolatban.  

A határidőig tíz líceumi tanuló küldött be felvételt. A szervezők üdvözölték, hogy a jelentkezők között – a szónokversenyek történetében alighanem először – a Puskás Tivadar Szakközépiskola is képviseltette magát, és sajnálattal állapították meg, hogy a Mikes Kelemen Líceumból ismét nem jelentkezett senki. A polgármesteri hivatal képviselőiből, színészekből és újságírókból álló szakmai zsűri öt felvételt választott ki, amelyeket feltöltöttek a Kónya Ádám Művelődési Ház Facebook-oldalára, ahol (csak itt, a megosztások nem számítanak!) péntek délig lájkolni lehet ezeket. A végső sorrendet a szavazatok és a zsűri pontszámainak átlaga határozza meg.

A legfontosabb elismerés persze az lenne, ha a győztes elmondhatná beszédét a Főtéren összegyűlt több ezer ember előtt, ám erre idén nem lesz lehetőség. Ilyenformán az első helyezettnek „be kell érnie” ezer lejjel és egy könyvcsomaggal, a második ötszáz lejt és egy könyvcsomagot, a harmadik helyezett pedig egy könyvcsomagot nyer.

Sepsiszentgyörgyön idén négynapos eseménysorozattal emlékeznek az 1848–1849-es forradalom és szabadságharcra, ennek programját hamarosan közöljük.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük