Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Zajlik a jazztábor

Zajlik a jazztábor Kultúra

Egyre több országból érkeznek és vesznek részt a már hagyományossá vált, évente egy alkalommal megszervezett sepsiszentgyörgyi jazz- és improvizációs zenei táborban. A szervezőket újdonságokról, az idei eseményekről, a tábor mellett zajló koncertekről faggattuk.

Július 15-én kezdődött ás 22-ig tart – közel 30 résztvevővel – az immár 11. alkalommal megszervezett jazz- és improvizációs zenei tábor. A táborlakók több országból érkeztek (Belgium, Franciaország, Magyarország), illetve Románia több megyéjéből vannak jelen, de a helyiek, a háromszékiek is szép számban, olyan 40-50%-os arányban vesznek részt az oktatáson.

– Idén fiatalodásnak lehetünk szemtanúi, számos új diák érkezett – részletezte Lázár-Prezsmer Endre szervező, a MUKKK Kulturális, és Ifjúsági Egyesület elnöke.

Az énekeseket Kovács Linda, és Munkácsy Eszter oktatja, a fúvósokat Tóth Viktor „egyengeti”, illetve műhelymunkákat tart, amelyek során a zene mellett a hozzáállásról, attitűdről, önbizalom-fejlesztésről is beszél. Juhász Gábor a gitárosokat, Oláh Zoltán a nagybőgősöket, basszusgitárosokat, Jeszenszky György pedig a dobosokat tanítja, továbbá Márkus Tibor a tábor művészeti vezetője, egyben zongora- és jazzelmélet-oktató.

– Idén egy új „tananyagot” is bevezettünk: a hallásfejlesztést. Az is elmondható, hogy jó pár éve a dobosok vannak „túlsúlyban”, jelenleg is 7 dobos jár a kurzusokra. A legfiatalabb táborlakó 13 éves, az idősek már 50 fölöttiek – magyarázta a szervező.

A tábor mellett nyilvános rendezvényekre is sor kerül: a hét minden estéjén örömzenélésen vesznek részt a fiatalok, közösen a tanárokkal, de helyi zenészeket is szívesen várnak a közös muzsikálásra (a Tein teázóban, esténként 21 órától).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük